3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Engelliler 23 Nisan'ı balonda kutladı

Nevşehir'de bir grup zihinsel engelli çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı balona binip, Kapadokya'yı gezerek kutladı.

Nevşehir'in Nar beldesinde faaliyet gösteren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle, 16 engelli çocuk ve genç için balon turu düzenledi. Göreme beldesinde Türk Hava Kurumu'na ait balonlara öğretmenleri nezaretinde binen engelli gençler, bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Hayatlarında ilk kez balona binen engelli çocuklar, gökyüzünden peribacalarını izleme keyfini yaşarken, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrencilerin bindikleri balon sepetine dev bir Türk bayrağı asılırken, balon Kapadokya semalarında yaklaşık 1 saat havada kaldı.

Özel Lokman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kadir Tahir, engelli bireyler için özel eğitim ve fizyoterapi hizmetleri vermekle birlikte sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasının yanı sıra toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 11:08:08
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 12:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?