5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Engelliler eserlerini sergiledi

GÖRME VE İŞİTME ENGELLİLER YAPTIKLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ

AB Gençlik Programları kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde hazırlanan ve karşılıksız hibe desteği alan "Kapadokya Avuçlarımın İçinde" projenin ilk aşaması tamamlandı. Proje kapsamında, Nevşehir'de görme engelliler ile işitme engellilerin birlikte yaptıkları maket peribacaları , bir alış veriş merkezinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar görme ve işitme engellilerin kaynaşmasını sağlamasının amaçlandığını ifade ederek, "Onların üretken bir birey olarak topluma kazandırılıp istihdam edilmelerini sağlayabilmek amacını taşıyan bu projenin ilk etabı başarıyla sona erdi. Bundan sonraki çalışmalarla da engelli vatandaşlarımızın ortaya koydukları eserlerle nasıl bir el becerilerine sahip olduklarını topluma kabul ettireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yöresel el sanatlarının etkin bir şekilde uygulanması ile bölgedeki el sanatları üretim merkezlerinin görme ve işitme engellilerin istihdamlarına katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını söyleyen Çintımar, bu konuda gereken duyarlılığın ortaya konacağını dile getirdi.

Özsüt ve Umut Pınarı Rehabilitasyon Merkezi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Kapadokya Avuçlarımın İçinde' projesi 2011 yılının Şubat ayı içerisinde sona erecek.

GÖRME VE İŞİTME ENGELLİLER YAPTIKLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ
GÖRME VE İŞİTME ENGELLİLER YAPTIKLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 10:43:03
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 13:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?