3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Engelliler üzerinden vurgun!

Nevşehir'de engellilere hizmet veren biri rehabilitasyon merkezi, biri de özel eğitim okulu olmak üzere iki kuruma yapılan operasyonda gözaltına alınan 39 kişiden 4'ü tutuklandı.

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın 2008 yılından beri büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü soruşturma sonrasında, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir, Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

"Engellileri kullanarak devleti dolandırdıkları ve sahtecilik yaptıkları" gerekçesiyle biri rehabilitasyon merkezi, diğer özel eğitim okulu olmak üzere iki ayrı kurum yetkililerinden 39 kişi yakalanmıştı. Yeni bilgi ve belgelerin elde edilmesi ve 3 kişinin de gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 42'ye çıkmıştı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ilk etapta ifadeleri alınan 15 zanlı, İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 15 kişiden S.S., H.S., M.Ö. ve F.G., tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Aralarında 5 öğretmenin de bulunduğu diğer zanlıların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?