3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Engellilere araç ve gereç yardımı

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından toplumsal duyarlılığın artırılmasına yönelik hazırlanan "Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında İncekaralar Holding işbirliğinde sağlanan tekerlekli sandalye, baston ve yürüteç ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Nevşehir Sakatlar Derneği'ne teslim edildi.

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün toplumsal duyarlılığın artırılması amacına yönelik olarak hazırladığı "Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında İncekaralar Holding ile işbirliği halinde, Nevşehir'deki ortopedik engelli kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 tekerlekli sandalye, 20 baston ve 10 adet yürüteç sağlandı.

Ortopedik engelliler için sağlanan araç ve gereçlerin Nevşehir Sakatlar Derneği'ne teslim edilmesi nedeniyle Paşa Konağı'nda bir tören düzenlendi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından başta AB ve SRAP çerçevesinde bir dizi başarılı projeler hazırlandığını belirterek, bu çalışmalara ilave olarak toplumsal duyarlılığın geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan "Engelsiz Hayat Projesi" ile de engellilerin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik çabaların ortaya konduğunu belirtti. Ünver, bu kapsamda emeği geçen İncekaralar Holding yöneticilerine ve diğer belediye personeline teşekkür etti.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'da, Türkiye'de özellikle son yıllarda sosyal hizmetler alanında reform sayılabilecek nitelikte hizmetlerin ortaya konulduğunu belirterek, engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik gerçekleştirilen bu çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Nevşehir Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş'da, dernek olarak uzun bir süreden beri çalışmalar yaptıklarını belirterek, üyelerin sorunlarının giderilmesi için yapılan girişimlerin kendilerini ve üyelerini sevindirdiğini dile getirdi.

Daha sonra sembolik olarak bir tekerlekli sandalye, yürüteç ve baston, Nevşehir Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş'a Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından teslim edildi. Teslim edilen araç ve gereçler Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi ortopedik engellilerin evlerine gönderileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?