4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Engellilere ulaşım hizmeti

Nevşehir'de engellilerin hastanede devam eden sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için belediye tarafından ücretsiz olarak ulaşım hizmeti veriliyor.

Nevşehir'de engellilerin kültürel, sosyal ve eğitim anlamında daha etkin bir şekilde yararlanmaları amacıyla bugüne kadar bir dizi etkinlik ortaya koyan Nevşehir Belediyesi, engellilerin hastanelerde devam eden tedavi hizmetlerinde ulaşım sorunlarının giderilmesi için çalışma başlattı.

Daha önceden zabıta hizmetlerinde kullanılan bir aracın arkasında, engellilerin rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmek için özel asansör sistemi yaptıran Nevşehir Belediyesi, tedavi hizmetlerinde hastanelere gitmek zorunda kalan ve bu yönde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan engellilerin ulaşım problemini çözmüş oldu.

153 Nevşehir Belediyesi Zabıta hattının aranması ile belirtilen adrese yönlendirilen araç, engellilerin gerek hastaneye gidiş ve gerekse hastane gelişlerini sağlıyor. Nevşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen engellilerin ulaşım hizmetlerinde herhangi bir ücret alınmıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?