4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Engellilerin piknik keyfi

Engelliler Haftası nedeniyle, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen piknikte engelliler ve aileleri piknikte bir araya gelerek eğlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, Nevşehir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Nevşehir Sakatlar Derneği ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile birlikte il genelindeki özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezindeki özürlüler ve özürlüler için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu üyeleri için bir piknik düzenledi.

Nevşehir'in Mustafapaşa beldesi yakınlarında bulunan Damsa Barajı piknik alanında gerçekleştirilen pikniğe özürlü aileleri büyük ilgi gösterdi.
Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençlerinde katıldığı piknikte konuşan Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, engellilerin ve onların ailelerinin haftasını kutlayarak, engelli gençler ve vatandaşları aileleri ile birlikte bir piknikte buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu aktardı.

Yıldırım, "2005 yılı Temmuz ayında çıkan Özürlüler Kanunu ile birlikte, özürlülerin her alanda hakları genişletildi. Hem bakım, hem rehabilitasyon ve hemde eğitim alanlarında özürlüler için bir çok imkanlar sunuldu. Böyle olunca artık eskisi gibi aileler özürlü çocuklarını saklamak yerine Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ile irtibata geçerek onların rehabilitasyonu ve eğitimi konusunda yardım alabiliyorlar.Artık özürlülerimiz hayatın içerisinde, hayatın her kademesinde var." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 10:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?