5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Engellilerin sorunları tartışıldı

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE 'ENGELSİZ ÜNİVERSİTE' ÇALIŞTAYI

Nevşehir Üniversitesi'nde, engelli öğrencilerin karşılaştıkları sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı 'Engelsiz Üniversite Çalıştayı' başladı.

Engelli öğrencilerin ve sorunlarının tespiti ve Engelli Öğrenciler Koordinasyon Birimi'nin faaliyetlerinin düzenlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Engelsiz Üniversite Çalıştayı'noın ilk oturumu Nevşehir Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirildi. Engelsiz Üniversite Nasıl Olmalıdır? konusuyla gerçekleştirilen ilk oturuma Başbakanlık Özürlüler İdaresi İstatistik Daire Başkanı Abdülkadir Anaç, öğretim görevlileri, Engelsiz Öğrenci Birimi üyeleri ve engelli öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Başbakanlık Özürlüler İdaresi İstatistik Daire Başkanı Abdülkadir Anaç, dairelerinin Özürlü Öğrenciler Koordinasyon Birimleri ile yakın bir ilişki içerisinde olduğunu ve özürlü öğrencilerin eğitim ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Özürlü öğrencilerin gerek sosyal yaşamları ve gerekse fiziksel çevre ile ilgili ne tür sıkıntılar yaşadıklarının tespit edilmesi amacıyla bu çalıştayın düzenlendiğini ifade eden Anaç, iki gün sürecek olan çalıştay da Engelsiz Üniversite Oluşumuna Yönelik Okulların SWOT Analizi, Özürlülük Bilincinin Oluşturulması ve Öğretim Süresi Boyunca Yaşanan Güçlükler ve Çözüm Önerilerinin ele alınacağını açıkladı.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE 'ENGELSİZ ÜNİVERSİTE' ÇALIŞTAYI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 14:48:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 10:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?