5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Engellilerin yüzü güldü

ENGELLİLER TAŞIMA ARACI 250'Yİ AŞKIN ENGELLİYE HİZMET VERDİ

Nevşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik hizmete konulan Engelli Taşıma Aracı'ndan bu güne kadar 250 yi aşkın engellinin herhangi bir ücret ödemeden yararlandığı belirtildi.

Nevşehir'de 2004 yılından beri engellilerin kültürel, sosyal ve eğitim anlamında daha etkin bir şekilde yararlanmaları amacıyla bugüne kadar bir dizi etkinlik ortaya koyan Nevşehir Belediyesi, başta zihinsel, bedensel, spastik, görme, duyma ve benzeri tüm engel gruplarını içine alabilecek şekilde toplumdaki tüm engellileri kucaklayan Nevşehir Belediyesi, onların hastanelerde devam eden tedavilerinin yanı sıra yakınlarının yanında hoş zamanlar geçirmelerine de Engelli Taşıma Aracı ile önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.

Geçen yıl içerisinde daha önceden Zabıta hizmetlerinde kullanılan bir aracın arkasında, engellilerin rahat bir şekilde araç ile ulaşımlarını sağlayabilmek için özel asansör sistemi yaptıran Nevşehir Belediyesi, ulaşım noktasında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan yaklaşık 250 engellinin imdadına yetişti.

Nevşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik bu hizmetin sorunsuz bir şekilde devam ettirildiğini söyleyen Nevşehir Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş, hizmetin etkin bir şekilde uygulamasını sağlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

Altıntaş, engellilerin toplumda yalnız olmadıklarının da belirgin bir uygulaması olarak değerlendirilen Engelli Taşıma Aracı'ndan her isteyen engellinin hiçbir ücret ödemeden sadece 153 Nevşehir Belediyesi Ali Zabıta hattını arayarak başvurmasının yeterli olduğunu söyledi.

Altıntaş "Engellilerimiz bu hizmet ile önemli bir kolaylığa ulaşmış durumda. Sakatlar Derneği Başkanı olarak her ay iki kez çeşitli merkezlerde toplantılar oluyor ve ben bu toplantılara Engelli Taşıma aracı ile katılıyorum. Diğer tüm engellilerimizin de bu hizmetten istedikleri gibi yararlanmalarını istiyoruz. Bu uygulaması nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanımız sayın Hasan Ünver'e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Nevşehir Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nin de kısa süre içerisinde hizmete kazandırılacağı müjdesini de öğrenmenin ayrıca sevincini yaşıyoruz. Engellilerin toplumda hak ettiği değeri ortaya koyabilmelerine de imkan sağlayacak bu merkezin engellilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu örnek hizmetin ortaya sunulmasına çaba harcayan başta Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver olmak üzere, hayırsever işadamlarımız Hacı Rasim Uzer ve ailesine, Musa Ertaş ve Hakan Arıdil'e tüm engellilerimiz adına şükranlarımızı iletiyorum"dedi.

ENGELLİLER TAŞIMA ARACI 250'Yİ AŞKIN ENGELLİYE HİZMET VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 12:08:02
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 19:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?