4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

ERDEP Projesi tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Procter Camble Tüketim Malları A.Ş tarafından hazırlanan ERDEP (Ergenlik Dönemi Değişim Projesi) 14 Nisan 2008 tarihinde Nevşehir'deki okullarda başlayacak.

ERDEP projesinin tanıtımı ile ilgili düzenlenen toplantı Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Okul müdürlerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, gençlerin ergenlik dönemini problemsiz bir şekilde atlatmalarını sağlayacak olan bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Proje için okul müdürlerinden destek isteyen Milli Eğitim Müdürü Fatsa, "İdarecilerimizden isteğimiz, projeye önem vermeleri, anne ve kız çocuklarının projeye katılımlarını sağlamaları. Bu konuya idarecilerimiz gerekli hassasiyeti ve önemi gösterirse projenin başarıya ulaşacağından şüphem yok" dedi.

Daha sonra konuşan Proje Koordinatörü Gürkan Saatcılar, 12 akademisyenden oluşan eğitim biriminin bilimsel katkılarıyla oluşturduğu ERDEP Projesini Procter Camble Tüketim Malları A.Ş' nin finanse ettiğini söyledi. Saatcılar, projenin ana amacının, öğrencilere, onların anne ve babalarına, öğretmenlerine, gençlerde ergenlik dönemine girerken meydana gelen, ruhsal, bedensel ve fiziksel değişimlerin neler olduğunu öğretmek, ergenlikten genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan sorunların sağlıklı biçimde aşılmasını sağlamak ve böylece daha bilinçli ve mutlu bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Proje koordinatörü Gürkan Saatcılar, "Projenin hedef kitlesi, İlköğretim okullarının ikinci kademesinde öğrenim gören, 6 ve 7. sınıflardaki kız öğrenciler ile onların öğretmenleri ve anne-babaları olarak tanımlandı. Ailenin proje kapsamına alınmasının nedeni ise, ergenlik döneminde cinsiyetler arasında görülen farklılıklar, Türk aile yapısı, bölgesel farklılıklar gibi nedenlerle ailenin katılmadığı eğitimin başarılı olmayacağının görülmesi ve aile bilgilendirilmesinin de en az ergenlerin bilgilendirilmesi kadar önemli olması. Proje kapsamında 1993-1998 yılları arasında 5 yıl boyunca, 80 il ve 10 Bin 224 okulda eğitim verilerek 2 Milyon 150 Bin öğrenciye ulaşıldı. Bu projenin uygulanması sırasında yapılan ön anket ve son anket gibi etkinlik araştırmalarında ve raporlarda çok çarpıcı sonuçlar elde edildi. Eğitim verilen kız öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmek için uygulanan anketlerde ergenlik ile ilgili konuları kimlerle konuştuğu sorulduğunda öğrencilerin yüzde 55'i annem diye yanıtlarken diğer öğrenciler kız kardeşim, kız arkadaşım diye yanıtlamış. Sadece yüzde 2'si öğretmenlerim ile diye cevap verdi" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?