3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Erken rezervasyon uyarısı!

TURİZMCİLERDEN ERKEN REZERVASYON UYARISI

Kurban Bayramı öncesinde Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinde yapılan rezervasyonlarla doluluk oranının şimdiden yüzde 75 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinin her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını hatırlattı.

Bölgeye geçmiş yıllardan beri gelen yabancı turistlerin ilgisinin yanı sıra, son yıllarda gerek bölgede çekilen yerli ve yabancı dizi ve sinema filmleri ve gerekse de fuarlardaki etkin tanıtımlar nedeniyle yerli turistlerinde büyük ilgi göstermeye başladığını ifade eden Demir, özellikle bayram tatilleri süreçlerinde Kapadokya'nın Türk tatilcilerin tercih ettikleri en gözde mekanlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Kurban Bayramı tatili için ciddi bir rezervasyon talebi bulunduğuna dikkat çeken Nazif Demir, şimdiden bölgedeki turistik otellerde doluluk oranının yüzde 75 seviyesine ulaştığını kaydetti. Bölge için yabancı seyahat acentelerinin aylar öncesinde yaptığı rezervasyonlar nedeniyle bayrama haftalar kala böyle bir doluluk oranı yakalandığını ifade eden Demir, bayram tatilini Kapadokya'da geçirmek isteyen tatilcilere acele etmeleri uyarısında bulundu.

Demir, "2008 yılında bölgeye yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi ile doluluk oranlarımız oldukça iyi durumda. Kurban Bayramı tatiline denk gelen zaman dilimi için yabancı seyahat acentelerine yapılan rezervasyonlar var. Bunlarla zaten bölge şimdiden yüzde 75 doluluğa ulaştı. Bu nedenle Kurban Bayramı'nda bölgeyi tercih edecek konuklarımızın biraz ellerini çabuk tutarak rezervasyonlarını yaptırmaları gerekir" dedi.

Peribacaları, yeraltı kentleri, kayadan oyma kiliseleri ile kültür turizminin en odak noktasında bulunan merkezlerin başında gelen Kapadokya bölgesinde Kurban Bayramı'na yönelik paket turlarla yerli turist gruplarının gönüllerince bir tatil geçirmeleri planlanıyor. Bölgeye gelecek gruplar, Kapadokya bölgesinde bulundukları süre içerisinde balon turlarına katılabiliyorlar. İstek halinde at ve jeep safari turlarına da katılabilecek turistler, diledikleri anda da ATV motorları ile de peribacalarını gezebilecekler. Konuklara yönelik olarak da Ürgüp, Avanos, Ortahisar ve Uçhisar'daki kayadan oyma mekanlarda geceleri düzenlenen Türk Geceleri de son yıllarda etkinleşen ağırlığı ile turizmde dikkat çekici animasyonlar arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı süresince yabancı turist gruplarının da yoğunlaşmasının beklendiği Kapadokya bölgesinde ABD, İspanya ve Uzakdoğulu grupların turizm hareketliliğine önemli bir ivme kazandırmaları bekleniyor.

TURİZMCİLERDEN ERKEN REZERVASYON UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 11:18:00
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 12:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?