4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ermeni Dili'ne eleman aranıyor!

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite bünyesinde daha önce açılan Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünün faaliyete geçmesi için öğretim elemanı arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, son günlerde bazı gazetelerde üniversite bünyesinde daha önce açılan Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün faaliyete geçmesi konusunda isteksiz davrandıkları yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Nevşehir Üniversitesi'nin 2008 yılının Mayıs ayında kurulduğunu,15 Eylül 2008 tarihinde ise kendisinin buraya rektör olarak atandığını belirten Prof. Dr. Filiz Kılıç, aradan geçen 5 aylık kısa zamana rağmen Nevşehir Üniversitesi'nin önemli işlere imza attığını ifade etti. Nevşehirlilerin üniversitesine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, "Bu sorumluluğun bilincinde olan rektörlüğümüz, özellikle üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetlerini ilgilendiren konularda oldukça titiz davranmaktadır. Çünkü rektörlüğümüz, günlük veya anlık heyecanlarla, coşkularla kararlar almanın sakıncasının farkındadır. Rektörlüğümüz; bünyesinde açacağı fakülte, enstitü, bölüm ve programlar için uzun yıllara şamil 'stratejik planlar' dahilinde çalışmalarını yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Üniversite bünyesinde daha önce kurulan Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü için öğretim elemanı arayışında olduklarını ve bu alanda Türkçe ders verebilecek öğretim elemanı bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Prof. Dr. Filiz Kılıç, bölümün faaliyete geçmesi konusunda isteksiz oldukları iddialarının yanlış olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Nevşehir Üniversitesi yaptığı ve yapacağı çalışmaları belli planlar dahilinde gerçekleştirir. Bu planlar içerisinde üniversitemizin bünyesinde bulunan söz konusu bölümün faal hale getirilmesi de bulunmaktadır. Fakat üniversitemizin rektörü atanalı daha 5 ay oldu. Türkiye'de bu alanla ilgili hiçbir lisans programı bulunmamaktadır. Lisans programları bölgenin ihtiyaçları, mezunlarının istihdam olanakları gibi hususlar göz önüne alınarak açılmaktadır. Nevşehir Üniversitesi, Ermeni Dili ve Edebiyatı alanının stratejik önemini gördüğü için bünyesinde böyle bir bölüm kurdu. Fakat bir lisans programına öğrenci alınması için o alanda ders verebilecek en az 3 öğretim elemanının bulunması gerekmektedir. Rektörlüğümüz bu alandaki eksikliklerini gidermek için çalışmalarına devam etmektedir. Nevşehir Üniversitesi günlük siyasi ve politik tartışmaların uzağında, bilimsel platformda konuyu ele alabilecek duruma geldiğinde söz konusu bölüme öğrenci alacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 20:54:09
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 20:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?