6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Esat Kıratoğlu siyasete dönüyor

Nevşehir eski milletvekili ve eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturarak yerini Abdullah Gül'e bırakacağını söyledi. 

DYP'li eski Devlet Bakanlarından Esat Kıratlıoğlu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında siyasete yeniden döneceğinin mesajlarını verdi. Siyasetten hiçbir zaman kopmadığını ve kopamayacağını söyleyen Kıratlıoğlu, 2007 yılında yapılacak seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna ise, "Gelecek günler neyi gösterir bilinmez" şeklinde cevap verdi. 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında sorulan bir soru üzerine ise Kıratlıoğlu, "Sayın Ağar fevkalade ve kaliteli bir insan, politikada da pişti. Genel Başkanlık ona yakışıyor" diye konuştu. 

2007 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacağını iddia eden Esat Kıratlıoğlu, bu durumda Başbakanlık için ise en güçlü adayın Abdullah Gül olduğunu söyledi. 

Kıratlıoğlu, "Bence Recep Tayip Erdoğan kesinlikle Cumhurbaşkanı olur. Kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi en çok benim için sürpriz olur. Başbakanlığı ise Abdullah Gül yapar" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 10:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?