3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Esnaf hükümetten 'can suyu' istiyor

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mustafa Sunar, yaşanan ekonomik kriz ile birlikte zor günler geçirdiklerini belirterek, hükümetten esnaf ve sanatkarın önünü açacak yeni kredi paketleri beklediklerini söyledi.

Nevşehir ESOB Başkanı Mustafa Sunar, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin tüm dünyada olduğu gibi 2008 yılının son aylarından itibaren Nevşehir'deki esnaf ve sanatkarları büyük ölçüde etkilediğini kaydetti.

Birçok esnafın siftahsız işyerlerini kapadıklarını ve borçlarını ödeyebilme kaygısı içerisinde olduklarını söyleyen Sunar, ekonomik kriz karşısında hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik iki kez başlattığı Cansuyu Kredi Desteği kapsamını genişletmesini istedi.

Sunar, "Hükümetin esnaf ve sanatkarın desteklenmesi yönünde yaptığı bir takım çalışmaları olumlu buluyoruz. Bunlardan en önemlisi son dönemde imalatçı esnaf ve sanatkara yönelik verilen Cansuyu Kredisi oldu. Bu kredinin sadece imalatçı esnaf ve sanatkarlarla kısıtlı kalmayıp tüm esnafı kapsamasını istiyoruz. Bunla birlikte eğer miktar yükseltilip vade uzatılırsa esnaf ve sanatkarın önü açılacaktır" dedi.

Sunar, ayrıca 2008 yılında Nevşehir'de 639 esnaf ve sanatkarın kepenk kapatmasına karşın 787 yeni işyerinin açıldığına dikkat ederek, kriz ortamında ortaya çıkan bu rakamın oldukça iyi olduğunu vurguladı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkarın ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Sunar, işçi çıkarmama ve borçlarını ödeme konusunda son derece iyi niyetli davranan esnaf kesiminin daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:27:50
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 19:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?