5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Esnaf sicil affı bekliyor

ESNAF SİCİL AFFI BEKLİYOR

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsmail Ördü, esnaf ve sanatkarlara, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde faiz oranın düşürülmesi ile birlikte esnafın sicil affı beklediğini söyledi.

Nevşehir ESOB Başkanı İsmail Ördü, esnaf ve sanatkarlara, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerin faiz oranlarının yeniden düzenlendiğini belirtti. Yapılan düzenleme ile birlikte daha önce yüzde 6,5 olan faiz oranlarının 1 yıla kadar olan kooperatif kredilerinde yüzde 52'ye, bir yıldan fazla olan kooperatif kredilerinde ise yüzde 6'ya düşürüldüğünü ifade eden Ördü, bunun uzun zamandır bekledikleri bir gelişme olduğunu kaydetti. Nakit kredinin yanı sıra şoför esnafları içinde araç alımı konusunda çeşitli kredi desteklerinin sunulduğunu belirten ESOB Başkanı, tüm bu düzenlemelere karşın esnaf ve sanatkarların kredi kullanımının istenilen seviyede olmadığını açıkladı.

Bu durumun başlıca sebebinin sicil olduğunu vurgulayan Ördü, "Ne yazık ki ekonomik kriz döneminde bir çok esnaf kredi ödemelerinde ciddi sorunlar yaşadı ve bunla birlikte Merkez Bankası'nda riskli kişiler grubuna katıldı. Bu nedenle yeni kredi kullanımı yapamıyor. Biz şu anda faizlerin düşürülmesinin ardından hükümetten bir sicil çalışması bekliyoruz. Şayet bu yapılırsa esnaf ve sanatkarlarımız yeni kredi kullanımına başlayarak ticari hacimlerini genişletecek ve bu durumda hem bölge hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 13:37:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?