4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Esnaf ve sanatkarlar af bekliyor

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, esnaf ve sanatkarların krizden kurtulabilmeleri için bir an önce sicil affı çıkartılmasını istedi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş beraberinde partisinin Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz ve parti yöneticileri ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar'ı ziyaret ederek, burada esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, Nevşehirli esnafların özellikle son 3 yılda büyük ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, krizin atlatılabilmesi için esnaf ve sanatkarlara sicil affı çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinlemek için kendilerini ziyaret eden CHP'li yöneticilere teşekkür eden Sunar, "Son dönemlerde tüm dünyada kendini gösteren ekonomik krizi bizler Nevşehir'de 3 yıldır yaşıyoruz. Bu sıkıntıların aşılması içinde bizler her zaman sicil affından bahsediyoruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu'nun gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Bunla birlikte 5362 Sayılı Kanun'un değişmesi için ana muhalefet partisinden de destek istiyoruz. Çünkü şu anda esnafımızın durumu gerçekten çok kötü. Bunu aşmamız için esnaf ve sanatkarlara çeşitli kolaylıklar sağlanması ve destek olunması gerekiyor. Esnaflarımızın çoğu zor durumda, borçlarını ödeyemez duruma geldi. Ödeme gayreti içerisinde ama bazı nedenlerden kredi alamadığından dolayı ödeyemiyor" dedi.

Esnafın toplumun bel kemiği olmasına karşın son aylarda büyük bir girdap içerisinde olduğunu belirten CHP İl Başkanı Bülent Yumuş ise, tüm dünyadaki ekonomik krizin Nevşehir'deki esnafı da olumsuz etkilediğini söyledi. Yumuş, "Esnafımız bu gün BAĞ-KUR primlerini dahi yatırmakta güçlük çekerken bundan sonra primlerini yıllarca yatıracak ama emekli olamayacaktır. Emeklilikten sonra da haklarından çocukları faydalanamayacaktır. Esnafımız hastanelerdeki muayenelerde katkı payı ödemek zorunda kalacak. Esnafımız büyük bir çıkmazın içerisinde ve ağır bir vergi yükü altındadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?