3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Esnaf ve sanatkarlar sicil affı istiyor

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Sunar, borçlarını ödemekte sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkarlar için hükümetten sicil affı beklediklerini söyledi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Sunar yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların tüm Türkiye genelinde bir kriz içerisinde bulunduğunu söyledi.

Piyasalardaki durgunlukla birlikte esnaf ve sanatkarların borçlarını ödemekte sıkıntı yaşadığını ifade eden Sunar, borçlarını kapamak için kredi çekmek zorunda olan esnaf ve sanatkarların büyük bir bölümünün sicil affını beklediğini belirtti.

Önceki dönemlerde kredi kartı, senet ve çeklerini ödeyemeyen esnafa kredi verilmediğini vurgulayan. Sunar, bu nedenle hükümetten sicil affı için bir çalışma beklediklerini söyledi.

Mustafa Sunar, "Esnaf ve sanatkarlarımız Türkiye genelinde bir kriz içerisinde, ancak Nevşehir'de bunu daha çok hissetmeye başladık. Bunun başlıca nedeni ise nüfusumuzun azlığı, istihdam alanlarının olmaması ve sanayi yatırımlarının yok denecek kadar az olmasından kaynaklanıyor. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz sürekli olarak borcu borçla kapatıyor. Kredi faizlerinin yüksek olması ve kredi alımlarında karşılaşılan sicil sorunu esnafın önünü tıkıyor. Bu nedenle sicil affının biran önce çıkması gerekiyor. Sicil affı birkaç banka ile sınırlı kalmak yerine Merkez Bankası tarafından yapılması gerekiyor" dedi.

Nevşehir'de ekonominin canlanması için mutlak suretle yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, bu konuda işadamlarına önemli görevler düştüğünü vurguladı. Nevşehir'e yatırım yapacak olan işadamlarına her türlü kolaylığı ve desteği sağlayacaklarını söyleyen Sunar, "Nevşehir'in en büyük sorunu istihdam alanlarının olmaması. Nevşehir'de ve diğer vilayetlerde yaşayan işadamlarına önemli görevler düşüyor. Nevşehir'e yatırım yapmaları ve istihdam alanı açmaları gerekiyor. Böyle olursa hem şehrimiz kalkınır hem de esnaflarımız. Bu konuda hem milletvekilleri hem de belediye başkanımızın önemli gayretleri var. Şehrimize yatırım yapacak olan işadamlarına her türlü kolaylığı ve desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 10:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?