3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Esnafa 'ölçü ve tartı aleti' uyarısı!

Nevşehir 'de Periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletlerine sahip işletme sahiplerinin 28 Şubat 2008 tarihine kadar dilekçe mahiyetindeki bildirimlerini Nevşehir Belediyesi Ölçü ve Tartı Memurluğuna yapmaları gerekiyor.

Milli Ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygunluk sağlanması açısından her türlü ölçü ve tartı aletlerinin doğru ve ayarlı bir şekilde kullanılabilirliğinin gerçekleştirilmesi amacıyla uygulanan 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereğince Nevşehir'li esnafların, Şubat ayı içerisinde periyodik muayenesinin yapılması gereken ölçü ve tartı aletlerine ilişkin dilekçe ile bildirimlerde bulunmaları için yasal olarak tanınan süre 28 Şubat 2008 günü mesai bitiminde sona eriyor.

Bildirimde bulunan mükelleflerin ölçü ve tartı aletleri önümüzdeki günlerde Nevşehir Belediyesi Ölçü ve Tartı memuru tarafından damgalanacak. Şubat ayı içerisinde ölçü ve tartı muayenesi sırası geldiği halde ölçü ve tartı aletlerine ilişkin bildirimde bulunmayan mükelleflere 3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu'nun 14. maddesinin d bendine aykırılıktan yasal işlem yapılacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 09:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?