4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Evlenme vaadiyle dolandırıldı

NEVŞEHİR’de 72 yaşındaki Refik Özer, 54 yaşındaki Emine Uyar tarafından evlenme vaadiyle dolandırıldığını ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Nevşehir’in Acıgöl İlçesi'ne bağlı İnallı Beldesinde yaşayan Refik Özer, 9 ay önce eşi Emetullah Özer’in ölmesi üzerine, iddiaya göre aynı beldeden tanıdığı H.K., M.Y. ve M.C. aracılığıyla Emine Uyar'la tanıştı. Emine Uyar'ın yakını olduğunu belirten bir kadın, Refik Özer’den bu evliliğe karşılık 3 bin 500 YTL borcunu ödemesini istedi. Özer de borcu ödeyip düğün hazırlığına başladı.

Bu arada evleneceğini düşündüğü Emine Uyar ve yakınlarına 4 bin YTL’lik giysi, 4 bin YTL’lik de ziynet eşyası aldı. Emine Uyar'la 10 gün aynı evi paylaşan ve nikah hazırlığı yapan Refik Özer, yakınlarının hasta olduğunu söyleyen kadına 12 gün önce para vererek Ankara’ya gönderdi. Ancak ortadan kaybolan Emine Uyar'ın cep telefonu da cevap vermedi.

Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Refik Özer, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Özer, “Aynı şekilde kendi beldemde yaşayan bir kişiyi de dolandırmışlar. Evlilik hayali kurarken, kıyıda köşede biriktirdiğim param da elimden gitti. Şahıslardan şikayetçiyim” dedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?