6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Ezanı güzel okuma yarışması yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından din görevlileri arasında 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.


İl Müftülüğünde düzenlenen yarışmaya Merkez Gaznevi Camii İmam-Hatibi Erdal İlhan, Ürgüp Taşkınpaşa Köyü Camii İmam-Hatibi Lokman Tokat, Gülşehir Tuzköyü Kasabası Camii Kebir Camii İmam-Hatibi Tahir Çiçekli ve Ürgüp Şahin Efendi Köyü Yeni Camii İmam-Hatibi Muhittin Macit katıldı.


İl Müftüsü Ramazan Çortul' un başkanlığında, Müftü Yardımcısı Hasan Mert, Şube Müdürü Mustafa Aktaş ve Kur'an Kursları Müdürü Osman Bulut'un bulunduğu komisyonca adaylarda, ses tonu ve ayarları, usulünde okunan eda, seda ve beş vakitte okunan saba, hicaz, rast gibi makamlarda okunması değerlendirildi.

Yarışmada İl Merkezi Gaznevi Camii İmam-Hatibi Erdal İlhan birinci olurken, Taşkınpaşa Köyü Camii İmam-Hatibi Lokman Tokat ikinci ve Ürgüp Şahin Efendi Köyü Yeni Camii İmam-Hatibi Muhittin Macit üçüncü oldu.
Dereceye giren din görevlileri bölge yarışmalarına katılmayı hak kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 13:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.73.xxx Tarih : 15.06.2007 02:09:17
BURADA KALMASIN... HER İL VE İLÇEDE BU YARIŞMALAR YAPILIP EZANI MUHAMMEDİYİ EN GÜZEL OKUYANLAR CAMİLERDEN SESLENSİNLER. İSTANBUL KÜÇÜKYALI'DA OTURUYORUM; BAZEN ÖYLE EZANLAR DİNLİYORUM Kİ, ADAM SANKİ EZANA DİNE NAMAZA KÜFREDİYOR-HAKARET EDİYOR...