7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Fabrika gibi okul

atölyeNevşehir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2006 yılının ilk 5 ayında 123 bin YTL gelir elde etti. Atölyelerinde yaptıkları malzemelerle okullarına milyarlarca liralık gelir sağlayan, aynı zamanda öğrenim gördükleri okullarından maaş alan öğrenciler, okullarını adeta bir fabrikaya çevirdi. 

Nevşehir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demir, okullarında Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Motor, Torna Tesviye, Metal İşleri ve Mobilya Dekorasyon bölümlerinde yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Okullarında bulunan atölyeler de çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarına hizmet verdiklerini belirten Okul Müdürü Demir, Nevşehir'deki bir çok okulun masa, sıra, sandalye, bilgisayar masası, dolap gibi eşyalarının yanı sıra bölgedeki otellerin ve turistik tesislerin ahşap doğrama ve metal işlerinin okul öğrencileri tarafından yapıldığını belirtti. 

Öğrencilerin yaptıkları işlerden dolayı 2006 yılının ilk 5 ayında okullarına 123 bin YTL gelir sağladıklarını söyleyen Demir, elde edilen gelirin 8 bin 500 YTL'sini öğrencilere maaş olarak dağıttıklarını açıkladı. Demir, "Okulumuzda öğrencilerimiz aldığımız işlerle meslek öğretmenleri nezaretinde hem meslek öğreniyorlar hem de atölyelerde çalıştıkları süre için maaş alıyorlar. Öğrencilere saatlik ücret olarak 1.250 YTL ücret ödüyoruz" dedi. 

Okul öğrencileri ise bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer taraftan meslek öğrenerek okullarından maaş aldıklarını bundan da mutlu olduklarını söyledi. Okul öğrencileri, "Bu okula gelmemizdeki başlıca amacımız meslek öğrenmemizdi. Okulumuz bunun için bize tüm imkanları sunuyor. Derslerde öğrendiklerimizi pratikte aldığımız işlerle yapabiliyoruz. Ay sonlarında kazandığımız maaşlarımız ise bize bir gelir oluyor" diye konuştu.
atölye
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 12:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMAZAN AKTAŞ IP: 85.102.214.xxx Tarih : 25.06.2006 08:52:49
Tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum