7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Fatsa, velilere seslendi

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, velilerden öğrencilerini anlamaya çalışmalarını ve onlara destek olmalarını istedi. 

2006-2007 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması nedeniyle Özel Lara Koleji'nde program düzenlendi. Programa, Vali Vekili Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, programda yaptığı konuşmada, öğretmenlere, öğrenci velilerine ve öğrencilere çeşitli mesajlar verdi. Öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninin başarının anahtarı olduğunu kaydeden Fatsa, bu üçlünün her zaman birbirlerine destek olmaları gerektiğini söyledi. 

Harun Fatsa, "Her çocuk ayrı bir dünyadadır. Çocuk yetiştirmek, bu nedenle çok zor bir sanat. Velilerimizin öğrencileri anlamaya çalışıp, onların dünyasına girmeleri gerekiyor. Onları kendinizin kalıplarınıza sokmaya çalışmayın. Onların ilgi ve isteklerine kulak verin. Bunun yanında öğretmenlerimizin de, çocuklarımızı eğitirken büyük fedakarlıklar yapmaları gerekiyor. Öğrencilerimiz öğretmenlerimize emanet. Atatürk'ün ifadesiyle yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirerek onları bir üst eğitime hazırlayacaklar. Öğrencilerimiz de okullarını severek hem öğretmenleri, hem de okul arkadaşları ile iyi bir diyalog kurarsa, başarı kendiliğinden gelecektir" dedi. 

Vali Vekili Hüseyin Ergi de konuşmasında, öğrenci velilerinden çocuklarına bir hedef gösterip, onları yalnız bırakmamalarını istedi. Ergi, "Öğrencilerin önüne bir okul hedefi koyup, sonra onları bu ağır sorumlulukla baş başa bırakıyoruz. Onların o yüküne maalesef veliler ortak olmuyor. Çocuklar ise, sürekli olarak harflerle, rakamlarla boğuşuyor. Çocuklarımıza oyunun alternatifi olarak dersi göstermeyelim. Bırakın çocuklar derslerin yanında, çocukluklarını da yaşasınlar. Çocukluğunu yaşamayan insanlar mutsuz olur. Bu konuda velilerimizin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?