3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Fener Rum Patriği Bartholomeos Nevşehir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun yeniden açılması konusunda ümitli olduklarını söyledi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos çeşitli merkezlerde düzenlenecek ayinlere katılmak üzere Nevşehir'e geldi. Nevşehir'de ilk olarak merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi'nde bulunan Açık Hava Müzesi'ndeki kayadan oyma kiliseleri gezen Bartholomeos'a yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.
Gazetecilerin Irak'ta yaşanan işkence olayları ile ilgili sorularını "Bizim işimiz siyaset değil,sorunuz siyasi, bu nedenle cevaplamam" dedi.
Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması konusunun sorulması üzerine Bartholomeos, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında bu konuyu gündeme getirdim ve olumlu yanıt aldım. Milli Eğitim Bakanımız da bizimle aynı düşünceleri paylaştı. Ruhban Okulu'nun yeniden açılması konusunda ümitliyiz." diye konuştu
Elmalı Kilisesi ziyareti öncesinde Şanlıurfa'dan gelen Buğra Ailesi'nin 5 aylık çocuğu Bilal Buğra'yı bir süre seven Bartholomeos, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bölgeyi gezen gençlerin de bayramlarını kutladığını söyledi.
Bu arada İngiltere'de yaşayan Gencay Zorlu, Bartholomeos'a nereli olduğunu sorması üzerine, Fener Rum Patriği, kendisinin Rum asıllı Türk olduğunu belirtti ve nüfus cüzdanını gösterdi.
NEVŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 23:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?