4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Feralan hizmetleri değerlendirdi

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, 2002 yılında gerçekleştirilen seçimler öncesinde Nevşehir milletvekilleri olarak vatandaşlara verdikleri tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan yaptığı açıklamada, Nevşehir'in AK Parti iktidarı döneminde birçok önemli problemini çözerek modern bir kent haline geldiğini söyledi.

Üniversite, doğalgaz ve havalimanında tarifeli uçak seferlerinin başlaması gibi birçok konunun yıllarca Nevşehirlilerin hayallerini süslediğini ifade eden Feralan, milletvekilleri olarak belediye başkanları ve yerel yöneticilerle el ele vererek bu hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini kaydetti.

Feralan, "2002 seçimlerine kadar üniversite Nevşehir için bir hayaldi. Çok şükür Nevşehir Üniversitesi 2007 yılında resmen kuruldu ve rektörümüz atandı. Bundan sonra oradaki eksiklikleri, partiler üstü bir ortamda, el birliği ile tamamlamaya çalışacağız. Nevşehirliler olarak artık hep birlikte üniversitemize sahip çıkacağız. Diğer bir önemli konu havalimanımızda tarifeli uçak seferlerinin yapılmamasıydı. Yapılan girişimlerle şu anda THY Nevşehir-İstanbul arasında tarifeli uçak seferlerini gerçekleştiriyor. Şu anda haftanın 7 günü bu seferler var ve hem turistler hem de vatandaşlarımız bu seferlere büyük ilgi gösteriyor. Duble yollar konusunda sözümüz vardı, bunu da gerçekleştirdik. Tüm il ve ilçe bağlantılarımızı duble yollarla bağlayacağımızı söylemiştik. Bunların hemen hemen hepsini yaptık, sadece Nevşehir-Ürgüp karayolu kalmıştı. Bu yolda geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar tamamlandı ve burası da artık duble yol oldu. Asfaltı döküldü ve şu anda trafiğe açıldı" dedi.

Yapılan hizmetlerde hem yerel idarelerin hem de hükümetin ciddi katkısının bulunduğunu, yerel ve genel idarenin iş birliği ile bu hizmetlerin gerçekleştirildiğini vurgulayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde vatandaşlardan bunu göz önünde bulundurmalarını istedi.

Tek başına yerel idarenin sorunları çözmede yetersiz kalabileceğini ve arkasında mutlaka iktidar desteğini alması gerektiğini ifade eden Feralan, "Burada temelde vurgulamam gereken şu; malum yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Önümüzde sadece 5 aylık bir süreç kaldı. 2009 yılının Mart ayında seçimler yapılacak. İllerin, ilçelerin eksiklikleri yerel idarelerle genel idarelerin el birliği ile gideriliyor. Bunu hemşerilerimiz de takdir edeceklerdir. Çünkü tek başına yerel idarenin başarabilecekleri var, başaramayacakları var. Tek başına hükümetlerin o ilde gerçekleştirebilecekleri var, gerçekleştiremeyecekleri var. Önümüzdeki seçimlerde de bu el birliğini sağlayacak ortamı gerçekleştirebilirsek, yani işin özeti hem Nevşehir merkezde hem de ilçelerimizde AK Partili adaylarımıza teveccühü sağlayabilirsek, bundan sonra yine benzer çalışmaları yapacağız. Mesela örnek vermek gerekirse; bugün Nevşehir il merkezinde, Kale çevresinde bir 'Kentsel Dönüşüm Projesi' gerçekleşecek. Bunun ilk adımları atıldı. İlk ihalesi TOKİ tarafından yapıldı. Bu sadece Nevşehir Belediyesi'nin yapabileceği bir iş değil, bu sadece hükümetin de kendi başına başarabileceği bir iş değil. Ne olması gerekiyor? El birliği yapmak, paylaşmak gerekiyor. Burada belediyemiz 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ne giren mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ev yapılması ile alakalı olarak kamulaştırmalar yaptı. Belediye Başkanımız ile beraber TOKİ'ye gittik, bu alanda kamulaştırmaların yapıldığını ve projeyi uygulayabileceklerini söyledik. TOKİ bildiğiniz gibi konut yapacağı alanlar için arsa bedeli ödemek istemiyor. Bu nedenle belediyemizin TOKİ'nin konut yapacağı alanları kamulaştırması ve bu araziyi bedelsiz olarak tahsis etmesi gerekiyordu. Şimdi orada belediyemizin ve TOKİ'nin işbirliğinde bir proje gerçekleştiriyoruz. Kale Mahallesi'ndeki standart dışı evlerde yaşayan vatandaşlarımıza modern, kaloriferli, onların hayatlarını kolaylaştıracak evler kazandıracağız. Kale civarındaki diğer mahalleler bu projeler ile birlikte bölge mimarisine uygun, modern, yeni konutlar yapacağız. İşte hastanemiz malum. Nevşehir 324 yataklı hastanesine yaklaşık 600 gün sonra kavuşacak. Bunla ilgili olarak, TOKİ gerekli ihaleyi yaptı. Bu da bir yerel yönetim ile hükümet işbirliğinde sağlanan bir hizmet. El birliği olduğu zaman, birlik ve beraberlik olduğu zaman, sivil toplum örgütleriyle, belediyesiyle, özel idaresiyle, bürokratlarıyla, milletvekilleriyle tek bir noktaya vurduğumuz zaman netice almamamız imkansız. O nedenle bizim arzu ettiğimiz el birliği içerisinde hedeflerimizi belirlememiz ve o hedefleri teker teker gerçekleştirmek" diye konuştu.

Nevşehir il merkezinde vatandaşların hayat standardını yükseltmek için önemli projelere imza attıklarını ve Nevşehir Belediyesi'nin önümüzdeki dönemde hayata geçireceği hizmetlerle bir takım sorunları ortadan kaldıracağını kaydeden Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, devam eden inşaatlar ile şehrin adeta bir şantiyeye döndüğünü vurguladı.

Feralan, "Şu anda Nevşehir'de aynı anda o kadar çok yerde inşaat var ki. Bakın bir yanda TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi'ne başlıyor, Devlet Hastanesi'nin temeli atılıyor ve onun inşaatı başlayacak. Bir tarafta atık su ile ilgili çalışmalar var. Yine AB ve Nevşehir Belediyesi'nin birlikte gerçekleştirdiği bir proje. Diğer taraftan Çevre Bakanlığı'ndan aldığımız finansal destek ile şehrin katı atık problemini çözüyoruz, doğalgaz sorunu çözüldü ve vatandaşlarımız doğalgaz yakmaya başladı, Ürgüp yolumuz inşaat halindeydi sona erdi, çok şükür hizmete açıldı. Geçmiş siyasi iktidarlar döneminde belki inşaat olarak bunların bir tanesi olurdu. Şu anda aynı anda Nevşehir'de 10 ayrı yerde inşaat devam ediyor. Bakın terminal inşaatı şu anda devam ediyor, önümüzdeki günlerde bitecek ve Nevşehir modern bir terminale kavuşmuş olacak. Yıllardır vatandaşlarımızın hasretini çektiği kapalı pazar yerimiz tüm hızla yapılıyor. Önemli olan, asıl olan vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın refah düzeyini arttırmak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?