4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Filistin için yardım çağrısı

Memur-Sen Nevşehir İl Teşkilatı, Filistin halkına destek olmak isteyen vatandaşların yardımlarını nasıl yapacakları konusunda bilgilendirmek amacıyla bir çadır kurdu.

Nevşehir Belediyesi Paşa Konağı yanındaki otopark alanında kurulan 'Filistin'e Destek Çadırı'na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Memur-Sen Nevşehir İl Temsilciliği ve bağlı sendika şubeleri ile İHH tarafından oluşturulan çadırda, Filistin halkına yardımda bulunmak isteyen vatandaşların gönüllü yardım kuruluşları kanalıyla bağışlarını yapabilmeleri amacıyla bankalara yönlendiriliyor.

Düzenlenen bir tören ile açılışı gerçekleştirilen çadırda ayrıca İHH tarafından sağlanan fotoğraf ve broşürler ile İsrail saldırıları altında zor günler geçiren Filistin halkının yaşadığı dram sergileniyor. Bir açıklama yapan Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Gazze'de şimdiye kadar benzerine rastlanılmayan bir dramın yaşandığını söyledi.

Bu dram karşısında insanlığın zorlu bir sınav verdiğini belirten Özdemir, "Şimdiye kadar süre gelen ezber bozulmakta, insanlık adına ne varsa sorgulanmaktadır. İnsanların; uluslararası hukuka, insan hakları örgütlerine, uluslararası kurum ve kuruluşlara güveni kaybolmuştur. Muharrem ayının peygamberler tarihinde de ayrı bir yeri vardır. Bu ayda İslam tarihinde çeşitli olaylar cereyan etmiştir. Yine Muharrem ayında pek çok kurtuluşlar gerçekleşmiştir. Bugün Memur-Sen olarak başlangıcını gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyası mazlum milletlerin kurtuluşu için inşallah bir vesile olur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?