3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Fırınlarda temizlik uyarısı

Nevşehir Tarım İl Müdürü Muhlis Atay, vatandaşların ekmek aldıkları fırın ve işyerlerinin hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.


Tarım İl Müdürü Muhlis Atay, 41 fabrikada günde ortalama 300 bin ekmeğin üretildiği Nevşehir'de Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü olarak belediye zabıta ekipleri ile işbirliği halinde sürekli olarak denetleme ve kontrol yaptıklarını söyledi.

İnsanların temel yaşam gıdalarından biri olan ekmeğin, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretilerek vatandaşların sofralarına gelmesi konusunda yapılan denetimler ile birlikte son yıllarda Nevşehir il genelinde ekmek üretimi yapan fabrikalarda önemli bir standarttın yakalandığına dikkat çeken Atay, bu konuda işyeri sahiplerine ve vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Vatandaşların ekmek aldıkları işyerlerinde hijyenik bir ortamın bulunup bulunmadığını iyi gözlemlemelerini isteyen Tarım İl Müdürü Muhlis Atay bu konudaki şikayetlerin Tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapılabileceğini hatırlattı.


Tarım İl Müdürü Atay, "Bizler vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı ekmek yiyebilmesi için sürekli olarak denetimlerde bulunuyoruz. Bu denetimlerde işyerlerinin standartlar ölçüsünde üretim yapıp yapmadıkları kontrol ediliyor. Fakat 7 gün 24 saat buraları gözlem altında tutmamız imkansız. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları gerek. Özellikle gıdaların siyah poşetlere konmaması ve ekmeklerin gazete kağıtlarına sarılmaması konusunda titizlik göstermeleri gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımız şikayetlerini bizlere iletebilirler.Ayrıca işyerlerimiz de sürekli olarak kendi kendilerini kontrol etmeleri ve en kaliteli, en sağlıklı ekmeği nasıl üretebilirim? çabası içerisinde olmalı" dedi.


Nevşehir Tarım İl Müdürü Muhlis Atay, 2007 yılı içerisinde ekmek üretimi yapılan işyerlerine yönelik yapılan kontrollerde, gerekli şartları yerine getirmeyen 13 işyerine 15 Bin 340 YTL para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 88.224.217.xxx Tarih : 8.01.2008 09:26:44

HİJYEN.SN müdürüm denetimler İLİMİZE Mahsusmu ileçelere neden denetim yapılmıyor?birde vatandaşın fırını denetleme,hijyen araması siz yetkililerin görevi fırıncı ile vatandaş sürtüşmemeli,sanıyorum cezai işlemler yeterli değil,ilçelerin özellikle denetlenmesi gerekli??? sn.müdürüm halk sağlığı önemli ise denetimi ilçelere yayılması dileği....???