4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Fiş toplayan öğrenciler ödüllendirildi

Maliye Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" kampanyası sonuçlandı. Kampanyaya topladıkları fiş ve faturalarla katılan öğrenciler, çekilen kura sonucu çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 1 Eylül 2007 tarihinde başlatılan "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" adı altındaki kampanya sonuçlandı. Kampanya çerçevesinde ilköğretim okulu öğrencileri hem kendilerinin hem de ailelerinin yaptıkları harcamalar karşılığında fiş ve faturaları biriktirip, İl Defterdarlığına teslim etti.

Kampanyanın sona ermesi ile birlikte noter huzurunda yapılan çekilişle, kampanyadan hediye kazanan öğrenciler belirlendi. Çekiliş sonucu 10 öğrenci bisiklet, 5 öğrenci dijital fotoğraf makinesi, 2 öğrenci masaüstü bilgisayar ve bir öğrenci de dizüstü bilgisayarı hediye olarak almaya hak kazandı.

Hediye kazanan öğrencilere ödülleri, Nevşehir Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen törenle Vali Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Vali Yardımcıları Ruhi Paker, Hüseyin Ergi, İl Defterdarı Mehmet Saygı tarafından verildi.

Törende konuşan Vali Hacımustafaoğlu, verginin bütün nüfuslar için çok önemli olduğunu vurguladı. "Kişi başına ödenen verdi, dünyada gelişmişliğin göstergelerinden biridir" diyen Vali Hacımustafaoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'de bu konuda son yıllarda büyük mesafeler aldık. Nevşehir'de de öyle. Nevşehir'de vergi gelirlerimiz kamu giderlerimizin yüzde 50'sini bile karşılamaktan uzak ama bu oran gittikçe artıyor. Vergi ödeme grafiğin gittikçe yükseleceğine inanıyoruz. Geçen yıla nazaran gittikçe artan tahakkuk ve tahsilat oranımız var. Bu oran yükseldikçe Nevşehir ilimiz de Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olacak"
İl Defterdarı Mehmet Saygı ise kampanyaya Nevşehir'de 3 bin 767 öğrencinin katıldığını söyledi. Öğrencilerin kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Saygı, ülkenin gelirlerinin yüzde 85'ini vergi gelirlerinin oluşturmakta olduğunu kaydetti. Vergi gelirlerinin üst seviyelere çekilmesinin, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasıyla yakından ilgili olduğunu dile getiren Saygı, "Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının temel koşullarından biri de vergi düzeninin oturtturulmasına bağlıdır" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 10:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?