5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Form Kapadokya'da dünya rekoru

FORM KAPADOKYA'DA 3 DÜNYA REKORU

Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri'ne ev sahipliği yapan Forum Kapadokya, üç dünya rekoruna imza attı. 'Yoma Adam' İlker Çevik, 'Bir Dakikada Tenis Raketinin İçinden En Fazla Geçme Rekoru'nu Amerikalı Ashnita Furman'ın elinden alarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Çevik ayrıca dünyada ilk kez denenen 'Bir Dakikada Tek Ayak Ensede İp Atlama' rekorunun da sahibi oldu.

11 Nisan 2010 tarihine kadar Forum Kapadokya'da gerçekleştirilecek "Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri" kapsamında gerçekleştirilen 'Bir Dakikada Tenis Raketinin İçinden En Fazla Geçme Rekor'unun yeni sahibi İlker Çevik oldu. Aynı daldaki rekoru Amerikalı Ashnita Furman'ın elinden alan İlker Çevik, bir dakika içinde teniz raketinin içinden 26 defa geçerek Türkiye'de yeni bir rekor kazandırdı. Çevik dünyada ve Türkiye'de ilk defa denemesi yapılan 'Bir Dakikada Tek Ayak Ensede İp Atlama' rekorunu da kırdı. Çevik, bir dakika içerisinde tek ayak ensede diğer ayakla 24 defa ip atlayarak sadece Türkiye'de değil dünyada bu kategoride ilk kez Guinness Rekoru sahibi olan kişi oldu.

1980 doğumlu İlker Çevik, sahnede gösteri sırasında fizik kurallarına aykırı bir şekilde düğüm halini alabildiği için 'düğüm bağı' anlamına gelen Yoma Adam lakabıyla tanınıyor.

Etkinlikler çerçevesinde çömlek sanatçısı Chez Galip ise dünyanın en büyük çömleğini yaptı.

Yüksekliği 3.70 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde toplam 1055 adet çömleğin birleştirilmesinden oluşan dev çömlek, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en büyük çömleği olarak tescillendi. Dünyaca ünlü çömlek sanatçısı Chez Galip önderliğinde gerçekleştirilen dev çömleğin yapımı 6 ay sürdü. Dev çömlek Forum Kapadokya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin girişine yerleştirildi.

FORM KAPADOKYA'DA 3 DÜNYA REKORU
FORM KAPADOKYA'DA 3 DÜNYA REKORU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:08:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?