3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Forum Kapadokya açıldı

FORUM KAPADOKYA AÇILDI

Multi Turkmall'un Modern Nevşehir kent oluşumuna önemli ivme kazandıran projelerinden biri olan Forum Kapadokya,düzenlenen bir törenle açıldı.

Kapadokya Forum'un açılışında konuşan Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu,Türkiye'nin yenilikler ile her seferinde bir adım daha gelişme gösterdiğini belirterek,dün Libya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirilen işq konseyi toplantısına yönelik bilgiler aktardı.Bu kapsamda Türkiye'nin tüm dünyada müteahhitlik hizmetleri açısından Çin'den sonra dünya ikincisi olduğunu buradaki toplantıda öğrendiğini kaydeden Eyüpoğlu, daha sonra ziyaret ettiği Kahire Havaalanının da Türk işadamları tarafından yapıldığını öğrendiğinde sevincinin daha da arttığını belirtti.

Türkiye'nin ciddi bir değişim içerisinde olduğunu vurgulayan Eyüpoğlu,bu değişime Multi Turkmall olarak katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Multi Turkmall'ın bir alışveriş merkezi olmasının yanında sosyal bir proje olarak değerlendirdiklerini anlatan Eyüpoğlu, uyguladıkları projelerle kent yaşamının sosyal eksenli olarak değişimine de ivme kazandırarak kent yaşamının değişimine destek verdiklerini söyledi. Anadolu'nun tüm şehirlerinin bu tür projeleri hak ettiğini dile getiren Eyüpoğlu "Multi Turkmall projeleri özelliği itibariyle oldukça farklı bir konumda yapılandırılmaktadır.Bu yıl sonuna kadar Multi Turkmall olarak 5 milyar Avroluk ülkesel çapta yatırıma imza atıldı.Böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in ciddi katkısı var,kendilerine çok teşekkür ediyoruz.Daha önceki yıllarda Profesyonel turist rehberliği yaptığım için Kapadokya Forum ile Kapadokya bölgesine farklı bir güzelliğin katılacağına inanıyorum."dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' de, dünyanın baş döndürücü bir şekilde her alanda değiştiği ve geliştiği bir zaman aralılığında bunun önünün alınmasının mümkün olmadığını belirterek,bu gelişmelere mutlak surette ayak uydurulması gerektiğini ifade etti.Ünver, bu gelişim ile birlikte yaşam standartlarının da geriye götürülemeyecek bir düzeye ulaştığını anımsatarak,geçmişte siyasetçilerin elektrik ve yol hizmetlerinden dolayı bir övünme yaşamasına rağmen, günümüzde artık bunların bir övünç kaynağı olmaktan çıktığını söyledi.

Ünver "Dünya alabildiğine önemli bir değişim ve gelişim süreci yaşıyor.Bu çerçevede en az 10 yıllık geleceğin ihtiyaçlarına daha şimdiden çözüm bulucu çalışmaları ortaya koymanız gerekiyor.Değişen ve gelişen insan ihtiyaçları kapsamında da artık alışveriş alışkanlıkları da bir eğlence olarak hayatımızın temel bir yanı haline geldi.Dünyanın gittiği yere doğru gitmek zorundayız,bundan başka alternatifimiz yok.Yaşam standartlarımızı da mutlaka buna göre ayarlamamız gerekiyor.Bilginin bu yönde önemli bir ağırlığı var.Geçmişte cebinde parası olan adam yerine konuluyordu şimdi de bilgiyi elinde bulunduran adam yerine konuluyor.Bilgiyi kullanan toplumlarda her alanda büyük gelişimlerin yaşandığı da bir gerçek.Nevşehir Belediyesi olarak belki kendine yeter bir kenti tamamlayamayacağız,ama en azından kendi ihtiyacını karşılayan bir kent haline Nevşehir'imizi getirebileceğiz.Kapadokya Forum'da yöresel olarak üretilen ürünlerin de satışının yapılması için yer bulunması bizleri ayrıca sevindirdi.Böylelikle halkımızın ürünleri de böylelikle değerlendirilecek" diye konuştu.

Nevşehir Valisi Osman Aydın'da Kapadokya Forum'un Nevşehir'in cazibe merkezi haline getirilmesinde önemli bir potansiyel oluşturacağına inandığını belirterek,modern alışveriş merkezlerinden geri durulmasının da artık mümkün olmadığını ifade etti.

Multı Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu,Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra törene katılanlar tarafından Kapadokya Forum'un açılışı gerçekleştirildi.

Nevşehir'in modern alışveriş ve eğlence merkezi açığını kapatacak olan Forum Kapadokya, bölge halkının yanı sıra Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler için de önemli bir cazibe merkezi olacak. Kapadokya Forum için 45 Milyon Avro harcama yapıldı.

FORUM KAPADOKYA AÇILDI
FORUM KAPADOKYA AÇILDI
FORUM KAPADOKYA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:36:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 15:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?