4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Fotoğraf yarışması ödülleri verildi

Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile düzenlenen 1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle verildi.

Nevşehir bölgesinin ulusal düzeyde tanıtımına katkıda bulunmak, bölgenin fiziki yapısı, doğası ve tarihini fotoğrafçı gözüyle yansıtarak belgelemek ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) desteği ve Canon Erkayalar firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Ulusal Kapadokya Fotoğrafları Yarışması'nda seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında ilk üç sırayı paylaşanlara, ödülleri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir törenle verildi.

Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesinin var olan potansiyel değerleri ile özellikle fotoğraf sanatı ile uğraş verenler için önemli bir sanat platosu olduğunu belirtti. Bu yıl ilkini düzenlemelerine karşın, yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirten Ünver, önümüzdeki yıl Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliği ile düzenlenecek Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nı hem lokal hem de uluslararası aşamaya getirmeyi planladıklarını belirtti.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'da, Nevşehir'in özellikle son yıllarda sadece bayındırlık, imar ve fiziki yapılaşmada değil, kültürel ve sanatsal çalışmalarda da büyük mesafeler kat ettiğini belirtti. Hacımustafaoğlu, Kapadokya bölgesinde ilginç mimarisi ile de dikkat çeken Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nin kültürel ve sanatsal etkinliklerin artmasında önemli çekici bir motor görevi üstlendiğini belirtti.

Törende daha sonra 1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda birinciliği elde Zeka Sağlam'a ödülünü Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, yarışma ikincisi Mehmet Çakır'a ödülünü Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve yarışmada üçüncülüğü elde eden Hakan Aşık'a da Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkan Yardımcısı Sami Türkay tarafından ödülü verildi. Törende seçici kurulda görev yapan gazeteci-fotoğrafçı Metin Yıldırım ile yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Canon Erkayalar firması yöneticisi Mustafa Çankaya'ya da plaketleri Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından verildi.

Törende daha sonra, 1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda ilk üç dereceye giren fotoğrafların yanı sıra, seçici kurul tarafından sergilenmeye layık görülen 20 eserin sergilendiği fotoğraf sergisi Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkan Yardımcısı Sami Türkay tarafından açıldı. Serginin açılışından sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk ve Türk Sanat Müziği sanatçıları Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?