4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Nevşehir bölgesinin ulusal düzeyde tanıtımına katkıda bulunmak, bölgenin fiziki yapısı, doğası ve tarihini fotoğrafçı gözüyle yansıtarak belgelemek ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu.

Nevşehir Belediyesi'nin Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) desteği ve Canon Erkayalar firmasının sponsorluğunda gerçekleştirdiği yarışmaya, Nevşehir'in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Kayseri, Adana, Konya, Kocaeli, Bursa, Mersin, Adapazarı, Antalya, İzmir, Balıkesir, Bolu, Edirne, Denizli, Amasya, Muğla, Samsun ve Eskişehir olmak üzere 20 kentten fotoğraf sanatı ile amatör ve profesyonel anlamda çalışma yapan 139 sanatçı, toplam bin Kapadokya fotoğrafı ile katıldı.

Fotoğraf sanatçıları Süha Derbent, Sıtkı Fırat, Halim Kulaksız'ın yanı sıra, Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Nadir Ede, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Nihal Kafalı, Gazeteci-Fotoğrafçı Metin Yıldırım ve Arkeolog Murat Gülyaz'dan oluşan özel jüri, yarışmaya gönderilen fotoğrafları büyük bir dikkatle değerlendirmeye aldı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında, yarışmaya İstanbul'dan katılan Zeka Sağlam'ın fotoğrafı birinciliği elde ederken, Denizli'den Mehmet Çakır'ın Kapadokya fotoğrafı ikinci ve Edirne'den Hakan Aşık'ın fotoğrafı da 3.’lüğü elde etti.

Yarışma jürisi yaptığı değerlendirmeler ışığında, yarışmaya katılan Mehmet Çakır, Cafer Gezer, Niyazi Yiğit Tavaş, Gülcan Acar, Tahir Özgür, M. Feyza Berker, İbrahim Elman, Yavuz Yaman, Fahrettin Şankaynağı, Faruk Akbaş, Hasan Metin Soner, Cemal Çetin, Günseli Demirok, Adnan Küçülsağır, Gülnur Besçeli, Galip Hasan Temur, Ufuk Teksoy, Ahmet Remzi Tülüce, Nuri Çorbacıoğlu ve Ömer Lütfi Bakan'ın eserleri de sergilemeye layık görüldü.

Yarışmada derece almaya hak kazanan eserler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Burada düzenlenecek törenle de yarışmada dereceye girenlere de hediyeleri verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 10:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.98.xxx Tarih : 22.10.2008 11:55:02

CAPPADOCIA'da resim sergisi denince ilk aklımıza gelen tartışılmaz isim.Her ikiside merhum allah rahmet etsin mekanlarıı cennnet olsun İsmet AKSOY VE Şahin KAYA gelir ailelerine saygılarımı sunarım..