4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Fotoğraf yarışması sonuçlandı

2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Nevşehir Belediyesi'nin, dünyanın sayılı doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip ender merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin ulusal manada tanıtılmasını fotoğraf yardımıyla aktarmak ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler belli oldu.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonu, Canon fotoğraf makinelerinin Türkiye Distribütörü Erkayalar firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen "Kapadokya'da Doğa ve İnsan" konusunun işlendiği 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına 90 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçının yanı sıra vatandaşlar 690 eser ile katıldı.

İşadamı Mustafa Çankaya, Fotoğraf Dergisi Yayın yönetmeni Nadir Ede, fotoğraf sanatçısı Ömer Serkan Bakır, TFSF' dan Serdar Akyay, Gazeteci-Fotoğrafçı Metin Yıldırım,Arkeoloğ Murat Gülyaz ve Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli 'den oluşan seçici kurul'un Paşa Konağı'nda değerlendirilmesinin ardından dereceye girenler belli oldu.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonrasında yarışmaya Denizli'den katılan Mehmet Çakır "Kapadokya'da Kış'a Hazırlık" isimli fotoğrafı ile birinciliğe layık görülürken ,yarışmaya Nevşehir'den katılan Cafer Gezer'in "Nevşehir Meskendir'de Sonbahar" isimli çalışması ile ikinciliği elde etti.Yarışmada yine Mehmet Çakır'ın "Balon ve Işık" isimli fotoğrafı 3. lüğe layık görüldü.

Ayrıca seçici kurul yaptığı değerlendirmeler ışığında 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf yarışmasına katılan ve daha sonra düzenlenecek bir tören ile sergilenmeye layık görülen fotoğrafları da belirledi.

Buna göre yarışma için sergilenmeye değer bulunan eserler ise şöyle belirlendi ; Gülnaz Çolak-Ankara, Cafer Gezer- Nevşehir, İsmail Tütün - İstanbul, Tahir Uzun- Ankara, Günseli Demirok- Konya, Hakan Aşık-Edirne, Serdar Özbay-İstanbul, Mehmet Çakır - Denizli, Cenk Gencdiş -İstanbul, Yavuz Yaman-Sakarya, Hadi Aslan-Kocaeli, Ali Altın-Aydın, Nuri Çorbacıoğlu-Kayseri, Mehmet Dağ-Bursa, Gülnur Besceli-Ankara, Çetin Canbazoğlu-Bolu, Özgür Donmaz-Antalya

2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması sonuçlarına göre birinci olan eser sahibine düzenlenecek bir tören ile, 1 Adet Canon EOS 450D Dijital Fotoğraf makinesi ikinci olan eser sahibine 1 Adet Canon EOS 1000D Dijital fotoğraf makinesi ve üçüncülüğü kazanan eser sahibine de 1 Adet Canon IXUS 85 IS Dijital fotoğraf makinası verilecek.

2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 17:40:03
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 17:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?