5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Fotoğraf yarışmasında ödül gecesi

2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASINDA ÖDÜL GECESİ

Nevşehir Belediyesi tarafından,dünyanın sayılı doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini barındıran Kapadokya bölgesinin ulusal anlamda tanıtılmasının yanı sıra, bölgenin coğrafik özelliklerini,tarihi ve kültürel birikimlerini ve insan yaşamlarını fotoğraf yardımıyla aktarmak ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonu, CANON Fotoğraf makinalarının Türkiye Distribütörü Erkayalar firmasının ana sponsorluğunda Anatolian Balloons,Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Halk Bankası Nevşehir Şubesi'nin de katkıları ile gerçekleştirilen 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf yarışmasına 90 yarışmacı 690 fotoğraf ile katıldı.

İşadamı Mustafa Çankaya, Fotoğraf Dergisi Yayın yönetmeni Nadir Ede, fotoğraf sanatçısı Ömer Serkan Bakır, TFSF' dan Serdar Akyay, Gazeteci-Fotoğrafçı Metin Yıldırım, Arkeoloğ Murat Gülyaz ve Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli 'den oluşan seçici kurul'un yaptığı değerlendirilmenin ardından, yarışmaya Denizli'den katılan Mehmet Çakır "Kapadokya'da Kış'a Hazırlık" isimli fotoğrafı ile birinciliğe layık görülürken ,yarışmaya Nevşehir'den katılan Cafer Gezer'in "Nevşehir Meskendir'de Sonbahar" isimli çalışması ile ikinciliği elde etti.Yarışmada yine Mehmet Çakır'ın "Balon ve Işık" isimli fotoğrafı 3. lüğe layık görüldü.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir törenle takdim edildi.Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, bu yıl 2.sini düzenledikleri Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışmasının uluslar arası düzeyde gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek,bölgenin göz alıcı güzelliklerinin uluslar arası arenada da etkinliğini daha da artırmayı planladıklarını belirtti. Daha sonra düzenlenen törenle,yarışmada dereceye girenlere ödülleri,törene katılan yetkililer tarafından verildi.Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra,jüri üyelerine de birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Törende daha sonra 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması seçici kurulu tarafından sergilenmeye layık görülen 29 fotoğrafın yer aldığı sergi açıldı.

2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASINDA ÖDÜL GECESİ
2. ULUSAL KAPADOKYA FOTOĞRAF YARIŞMASINDA ÖDÜL GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 12:23:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?