5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI'NA KINAMA

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, Nevşehir'deki gazetecilerle görüşmediğini söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı kınadıklarını açıkladı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, düzenlediği basın toplantısında, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin AK Parti'li belediye başkanı Fahri Yıldız'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Nevşehir'de görev yapan gazeteciler hakkında söylediği sözlerin kendilerinde büyük üzüntü yarattığını belirtti.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın sadece Ürgüp'te yayın yapan gazete muhabirleri ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, "İlin bağının salkımının üzümünden bizim bağımızın koruğu iyi. O nedenle dikkat ederseniz ben Nevşehir'deki gazetelerle, gazetecilerle doğrudan doğruya herhangi bir paslaşma yapmıyorum. Bir televizyoncu geliyor 'Bizimle program yapın' diyor. Tamam sizinle program yapalım da Ürgüp'e bunun getirisi ne olacak.Ürgüp'lü vatandaşa biz sizlerin aracılığı ile ne duyuracağız ? Ancak internet ortamında duyurabiliyorlar. Onların amacı burada tamamen para. Bizde belediyede kuruş kuruş topladığımız paraları götürüp Nevşehir'deki bir yayın kuruluşuna vermek istemiyoruz. Eğer haberciyseniz, gerçekten gazetecilik düşünceniz varsa o zaman haberi fahri yapın" şeklinde konuştuğunu kaydetti. Yıldız'ın bu sözleri karşısında kendisinden gazetecilerden özür dilemesini beklediklerini aksi takdirde Ürgüp Belediyesi'nin hiçbir etkinliğinin Nevşehir'deki gazeteciler tarafından takip edilmeyeceğini vurgulayan Başer sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçtiğimiz yıllardaki belediye başkanlarını da şimdiki belediye başkanlarını da çok iyi tanıyoruz. Bir belediye başkanının 'Nevşehir'deki basın mensuplarıyla işim olmaz.' sözünü söylemesi çok yanlış. Nevşehir genelindeki tüm belediye başkanlarının basınla işi vardır. Zamanı geldiğinde seçim zamanlarında Nevşehir'deki gazetecileri davet edip, araç gönderip haber yapmaya çağıranlar makama oturduklarında Nevşehir basınıyla işi olmadığını söyleyerek bizi kırmakta. Bu hiçbir makama sığmayan bir konuşmadır. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı bu yüzden Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak ve Nevşehir'deki tüm gazeteciler adına kınıyorum. Bu konuşmasından geri adım atmadığı ve gazetecilerden özür dilemediği müddetçe Ürgüp Belediyesi ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın toplantı ve etkinliklerini takip etmeyeceğiz. Başkanın bu konuşması bizi son derece üzmüş ve kırmıştır. Kendisinin özür dilemesini bekliyorum."

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI'NA KINAMA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:11:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?