5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Gazeteciler Federasyonu toplandı

TGF'NİN 29. BAŞKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI NEVŞEHİR'DE YAPILDI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) 29. Başkanlar Konseyi toplantısı Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde gerçekleştirildi.

Atatürk ve Türk büyükleri ile hayatını kaybeden tüm gazeteciler adına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan TGF'nin 29. Başkanlar Konseyi toplantısına Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yazar Alev Alatlı ve Nevşehir Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan ve 44 kentin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı katıldı.

Kapadokya Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen 29. Başkanlar Konseyi toplantısının açılışında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, kendilerinde büyük iz bırakan Kapadokya bölgesinin doğal ihtişamı içerisinde gerçekleştirdikleri konsey toplantısı ile konsey üyelerinin yanı sıra 44 kent Gazeteciler Cemiyeti başkanının böylesine önemli bir doğa, kültür ve tarih merkezini ziyaret etmenin de heyecanını yaşadıklarını söyledi.

2 gündür Nevşehir'de bulunduklarını dile getiren Sertel, kısa süre içerisinde Nevşehir'in turizm noktasında daha etkin bir merkez haline geleceğine inandığını vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' de UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak değerlendirilen Kapadokya bölgesinde gerçekleştirilen bu etkinliğin, daha geniş katılımlı olarak önümüzdeki günlerde yapılması için konsey toplantısına katılan gazetecilere çağrı yaptı. Ünver "Bu güzellikleri görmeden bu dünyadan ayrılmayın. Böylesine ihtişamlı bir doğa zenginliğini daha fazla insanın görmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu zenginliğimizi diğer insanlarla paylaşmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemde görev

yapan tüm gazeteci dostlarımızı bu güzellikleri görmelerini temenni ediyorum" dedi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın' da, TGF' nun 29. Başkanlar Konseyi toplantısının Nevşehir'de yapılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Aydın, gerçekleştirilen bu etkinlikle bölgenin güzelliklerini gazetecilerle birarada bulunarak bir kez daha yaşadıklarını belirterek, Kapadokya bölgesini ziyaret eden herkesin güler yüzlü olarak ayrılmalarının kendilerini memnun edeceğini ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de Türkiye'de soruşturulan ve kovuşturulan gazetecilerin en yüksek seviyeye ulaştığı bu dönemden geçildiğini belirterek gazeteciler ile ilgili 5 bin kadar soruşturmanın bulunduğunu söyledi. Erinç, "Türk Ceza Yasası üzerinde çalışma yapılırken ilgili birimlere suç tanımlamasının yoruma çok açık olduğunu, bunun yeniden tanımlanması gerektiğini belirttik. Ayrıca haberlerde yargının etkilenmesi ve gizli bilgilerin yayınlanması konusunun da tanımlanmasını

istedik ancak bize ifade edilen uygulamanın görülmesi ve aksayan yönlerin yeniden ele alınabileceği şeklinde idi" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından konsey toplantısının gerçekleştirilmesine katkıda bulunan başta Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver olmak üzere diğer yetkililere plaket takdim edildi.

TGF'NİN 29. BAŞKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI NEVŞEHİR'DE YAPILDI
TGF'NİN 29. BAŞKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI NEVŞEHİR'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:09:01
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?