4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gazetecilerden Valiye ziyaret

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gazetecilik Meslek Edindirme Kursu'na katılan gazeteciler, Nevşehir Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti.

Vali Osman Aydın, Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından açılan Gazetecilik Meslek Edinme Kursu'na katılan kursiyerleri makamında kabul etti.

Ziyarette kurs yöneticilerinden eğitim faaliyetleri konusunda bilgi alan Vali Aydın, Nevşehir'de ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin yanı sıra bu mesleğe ilgi duyan gençler için böyle bir kursun açılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk basının son yıllardaki teknolojik gelişmelere paralel olarak büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Osman Aydın, "Teknolojinin ilerlemesi ile paralel olarak basında da baş döndürücü bir ilerleme meydana geldi. Bundan 40 sene önceki şartlarla bugünkü şartlar oldukça farklı. Basın bilgiye, teknolojiye dayalı bir sanayi kolu haline geldi. Basının toplum üzerindeki işlevleri de çok önemli olmaya başladı. Basın kamuoyunun bilgilendirilmesinde en önemli unsurlardan birisi. Gerek televizyonlar vasıtasıyla gerekse de yazılı basın kamuoyunun bilgilendirilmesinde en etkili araçlardan biri. Bu nedenle basına intikal eden bilgilerin de doğru ve hızlı bir şekilde gelmesinde büyük yarar var. Basınla haber kaynakları olan kamu yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve toplumu ilgilendirilen tüm kurum ve kuruluşların iyi bir diyalog içerisinde olması gerekiyor. Kamuoyuna sağlıklı ve doğru bilgilerin verilmesi için bu şart. Maalesef basınımızın içerisinde de değişik düşüncede, tarzda bilgi yayan insanlarımız oluyor. Gerçek bilgiden daha çok magazinsel bilgileri ortaya çıkaran kişiler olabiliyor. Bu da birtakım sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Osman Aydın, daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 15:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?