7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Gazetecilere ilk yardım kursu

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyelerine ücretsiz olarak ilk yardım kursu düzenlenecek. 

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı, Cemiyet olarak ELAY İlk Yardım Merkezi ile yaptıkları anlaşma gereği cemiyet üyesi gazetecilere ücretsiz ilk yardım kursunun verileceğini söyledi. Meslekleri gereği birçok olayla karşılaşan gazetecilerin, olay yerine kimi zaman polis ve sağlık görevlilerinden önce ulaştığını belirten Cemiyet Başkanı Çapacı, bu durumda gazetecilerin yapabilecekleri ilk yardım ile hayat kurtarabileceğini söyledi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı, "İlk yardım kursuna meslektaşlarımızın büyük ilgi göstereceklerine inanıyorum. İlk yardım müdahalesi gerektiren bir tek olayda bir tek olayda bile meslektaşlarımızın bu konuda alacakları eğitimin ardından kazazedeye müdahale etmesi bu kursun başarısını ortaya koyacaktır" dedi. 

ELAY İlk Yardım Merkezi Müdürü Aygün Yandı ise, bir çok olaya ilk giden insanlardan biri olan gazetecilerin ilk yardım eğitimi almasının büyük önem taşıdığını söyledi. Hayatta her an her şeyle karşılaşılabileceğini ve bunu en iyi yaşayan insanlarında gazetecilerin olduğunu ifade eden Yandı, "Kazalarda ilk yardım büyük önem taşıyor. Doktor veya sağlık görevlileri gelmeden yapılabilecek ilk yardım çoğu zaman hayat kurtarıyor. Bu konunun bilincinde olan gazetecilerimize böyle bir kurs düzenlemekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu. 

18-19 Kasım 2006 tarihinde ELAY İlk Yardım Merkezi'nde düzenlenecek olan ilk yardım kursuna Gazeteciler Cemiyeti'ne üye yaklaşık 40 gazeteci katılacak. Kurs sonrası yapılacak olan sınav ile birlikte başarılı olanlara sertifika verilecek
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 10:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?