4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Nevşehir'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, devletin her zaman gazilerin yanlarında olduğunu ve bundan sonrada olmaya devam edeceğini söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü töreni Nevşehir Belediyesi Şehitler Parkı’nda gerçekleştirildi. Törene Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, İl Genel Meclis Başkanı Metin Kayalap, daire müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Parktaki Atatürk anıtına Nevşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Malulleri Dernek Başkanlığı'nın çelenklerinin sunulması ile başlayan tören de daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İl Jandarma Alay Komutanlığı tören mangası tarafından gerçekleştirilen saygı atışının ardından açılış konuşmasını Nevşehir Şehit Aileleri ve Malulleri Dernek Başkanı Rasim Aldatmaz yaptı.

Aldatmaz, konuşmasında 19 Eylül 1920 tarihinin aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal'e ‘Gazilik’ unvanının verildiği gün olduğunu hatırlatarak, Gazilik ve Şehitlik mertebelerinin Türk milleti için önemli olduğunu vurguladı. Aldatmaz, "Uğrunda tarihler boyunca birçok bedel verdiğimiz her karış toprağımıza, gerektiğinde kanımızı akıtmaya hazırız. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonrada vatanımızın her bir köşesi için canımızı vermeye ant içtik. Bu demektir ki, bu vatan sonsuza kadar ve nesiller boyu hiçbir karış toprağına kimseye el sürdürmeyecektir. Bunun için bizler, her an vatanımız uğruna seve seve şehit veya gazi olma arzusu ile yaşadık. Atalarımızdan bunu öğrendik ve bunu bizden sonrada çocuklarımıza, torunlarımıza aynı duygularla anlatacağız. Vatan ve millet uğruna gazilik mertebesine ulaşmak yüce Türk milleti için elde edilecek en yüce rütbe ve şereflerden birisidir. Milletimiz de şehitlik ve gazilik mertebesine o kadar aşinadır ki, onlarsız bir tarihi düşünmek mümkün değildir" dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise, Şehit ve Gazilere büyük önem verilen Türkiye'de, 18 Mart'ın Şehitler Günü, 19 Eylül'ün de Gaziler Günü olarak çeşitli törenlerle kutlandığını söyledi. Türk ulusunun bin yıl öncesinden beri Anadolu topraklarını kendisine anayurt edindiğini ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, vatan topraklarını dört bir yandan gelecek düşmana karşı korumak için bu güne kadar çok sayıda gencini şehitlik mertebesine yükselttiğini vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "Anadolu toprakları üstünde öteden beri ve dün olduğu gibi bugünde komşu yada uzak ülkelerin ve bilinen işbirlikçi hain terör örgütün gözü, emelleri bulunmaktadır. Ancak Türk milletinin özünde mevcut bulunan güçlü vatanseverlik duygusu, yabancı ülkelerin yada diğer düşmanların emellerine ulaşmalarını hayal bile edilemez hale getirmektedir. Milletimiz ve devletimiz bu aziz topraklarındaki şehitlerine sahip çıktığı gibi her zaman gazilerine de sahip çıkmış ve çıkmaya da devam edecektir. Terörün hain ve sinsi saldırılarında yaralanan, sakat kalan gazilerimizin her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu vatan toprakları için şehit olmuş asker, polis, kamu görevlisi, koruyucu ve vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet dilerken kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu tarafından, Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken 2001 yılında bir uygulama sırasında geçirdiği trafik kazası sonrası gazi olan Polis Memuru Ramazan Çiftçi'ye Şehitlik Madalyası ve Beratı verildi.

Törenin ardından Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın ve Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği'ne geçerek burada dernek başkanı Rasim Aldatmaz, gaziler ve şehit aileleri ile bir süre görüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?