5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Geleceğin atletleri yetişiyor

NEVŞEHİR'DE GELECEĞİN MİLLİ ATLETLERİ YETİŞİYOR

Nevşehir'de son yıllarda atletizm branşında artan sporcu sayısı ve aktif sporcuların milli takımlardaki başarıları dikkat çekiyor. 10 yıl öncesine kadar aktif olarak sadece 10 sporcusu bulunan atletizm branşında bugün bine yakın lisanslı ve çoğu Türkiye'nin büyük kulüplerinde mücadele eden 100 aktif sporcu bulunmakta.

Atletizm Nevşehir İl Temsilcisi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi yaptığı açıklamada, insanoğlunun ilk tanıştığı spor branşı olan ve 'sporun atası' olarak adlandırılan atletizmin, Nevşehir'de son yıllarda büyük gelişim gösterdiğini vurguladı. Nevşehir'de şu anda bu branşta bine yakın lisanslı sporcu bulunduğunu ve bunların 100'ünün aktif olarak spor yaşamlarını sürdüklerini ifade eden Köstekçi, aktif sporcu sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde Nevşehir'in bugün çok sayıda milli sporcuya kavuştuğunu belirten Resul Köstekçi, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde Mustafa Demir, Semih Yıldız, Çağrı Karaca, Uğur Erçin ve Hasan Çavdar gibi sporcuların milli takım forması altında uluslar arası müsabakalarda elde ettikleri başarılarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti. Köstekçi, "Küçük yaşlarda atletizm ile tanıştırdığı bir çok sporcumuz bu gün Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde Atletizm Türk Milli Takımında yer alıyor. Bu sporcularımızdan Mustafa Kocatepe; Avrupa Kros Şampiyonası 7.liği, Avrupa Pistler Yarışları bin 500 metre 3.lüğü, Olimpiyat Oyunları 8.liği, Mustafa Demir; Avrupa Dağ Koşusu 24.lüğü, Semih Yıldız; Dünya Liseler Şampiyonası 6.lığı, Çağrı Karaca; Dünya Liseler Olimpiyatları bin metre Olimpiyat 8.liği ve Uğur Erçin; Yıldızlar Dağ Koşusu Dünya 2.liği derecelerinin yanı sıra çok sayıda Balkan ve Türkiye dereceleri elde etti. " dedi.

Yıldızlar ve Gençler kategorilerindeki bu sporcuların önümüzdeki yıllarda Türk milli takımının iskeletini oluşturacaklarını ifade eden Atletizm İl Temsilcisi ve Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, Nevşehirli sporcuların Fenerbahçe, Ankara EGO, İzmir Çimentaş gibi spor kulüplerinin de dikkatini çekmeyi başardığını ve birçok sporcularının bu kulüplerin bünyesine katıldığını açıkladı. 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunlarında Nevşehirli atletlerinde yer almasını hedeflediklerini ve bunun için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını ve 86 kişilik bir sporcu kadrosu ile yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Köstekçi, "Şu anda Nevşehir'de yarışlara 86 kişilik bir sporcu kadrosu ile hazırlanıyoruz. Sporcuların yaşlarına ve spor yaşlarına göre haftada 4 ila 7 gün arasında antrenman programı uyguluyoruz. Çalışmalarımızda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü idarecilerinin yanı sıra personelinin bizlere büyük desteği söz konusu. Bunun yanında ilimizdeki tesislerimizin zenginliği bizim için büyük şans." Diye konuştu.

'AKTİF SPOR YAPAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM BAŞARISI YÜKSELİYOR'

Atletizm branşının son yıllarda Türkiye'de ve Nevşehir'de çocukların ve gençlerin gözde spor branşlarından biri olduğunu ve bu sayede sporcu sayısının sürekli arttığını anlatan Resul Köstekçi, bu konuda öğrenci velilerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Velilerin geçtiğimiz yıllarda çocuklarının sporla uğraşmaları ile birlikte eğitimlerindeki başarılarının düşeceği konusunda yanlış bir önyargısı bulunduğunu ancak bu önyargıyı aktif sporcuların eğitimdeki başarılarının artması ile aştıklarını söyleyen Köstekçi, spor yapan öğrencilerin eğitimleri ile de yakından ilgilendiklerini açıkladı. Köstekçi, "Aktif olarak spor yapan öğrencilerimizin okul hayatları ile spor yaşamlarını birlikte en iyi şekilde sürdürebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için her sporcumuz için bir dosya oluşturduk ve bu dosyalarda çocukların spor öncesindeki ders notları ve okul başarıları ile spora başlamaları sonrasındaki ders notları ve okul başarılarını mercek altına aldık. Sporcularımızın aileleri, okul idarecileri ve öğretmenleri ile sürekli olarak diyalog içerisindeyiz. Şu anda geldiğimiz noktada gördük ki; spor sayesinde disiplin, çalışkanlık gibi birçok özelliklerini geliştiren çocuklar derslerinde de son derece başarılı. Aktif olarak spor yapan, ulusal ve uluslar arası yarışlarda bir çok dereceye imza atan öğrencilerimizin yüzde 95'inin okullarındaki başarılarının da buna paralel olarak bir yükselme söz konusu. " diye konuştu.

Spor yapan ve başarılı olan öğrencilerin eğitim yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için çeşitli desteklerde verildiğini belirten Resul Köstekçi, başarılı sporcuların büyük bir bölümünün Nevşehir'deki özel okullarda eğitimlerini sürdürdüğünü açıkladı. Bunun yanında milli sporculara diledikleri üniversitelerin spor akademilerine direk olarak geçiş hakkı tanındığını ve üniversite yaşamları boyunca 700 TL burs sağlandığını söyleyen Köstekçi, olimpiyatlara hazırlanan sporcularında 460 TL olimpiyat harçlığı aldıklarını açıkladı. Türkiye'nin çeşitli kulüplerine transfer olan Nevşehirli bir çok atletin bu gün bin ila bin 500 TL arasında maaş aldıklarını söyleyen Köstekçi, sporcuların en büyük sorununun yerel sponsor bulmak olduğunu vurguladı. Köstekçi, "Şu anda elimizde çok iyi bir alt yapı var. Bu çocuklar ileriki yıllarda Türkiye'nin en başarılı atletleri arasında yer alacaklar. Bunun içinde desteğe ihtiyaçları var. Türkiye'nin bir çok şehrinden kulüpler sporcularımızı kadrolarına katmak için yarışırken bizler şehrimizde sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Bu çocuklarımıza yerel sponsorlarımızın vereceği küçük destekler onların daha iyi şartlarda çalışmalarına olanak sağlayacak. Bu konuda ilimizdeki iş adamlarımızdan ve kuruluşlarımızdan destek bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

NEVŞEHİR'DE GELECEĞİN MİLLİ ATLETLERİ YETİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 11:56:02
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 12:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?