3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Gelincik' büyük beğeni topladı

Nevşehir'de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü oyuncuları Mehmet Esin'in yazdığı Murat Özdeniz'in yönettiği iki perdelik "Gelincik" isimli oyun büyük ilgi gördü.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü tarafından sahnelenen günümüzün modern orta oyunu olarak da değerlendirilen Gelincik isimli iki perdelik oyunda, içkinin toplum yaşamında ne denli zararlı olduğu konusu işleniyor.

İçki içtiği için arkadaşları arasında da ilişkilerini kopartma düzeyine gelen Bekir'in başından geçenlerin mizahi bir dille anlatıldığı Gelincik'de Serhat Akşit, MelihCevdet Avşaroğlu, Nurullah Kalkan, Leyla Genç, Şerif Yurt ve Mustafa Ateşmen başlıca rolleri paylaştı.

Başarılı bir oyun çıkartan topluluk oyuncuları ile yönetmen Murat Özdeniz'i Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tebrik ederek çiçek takdim etti.

'800 KİŞİLİK SALONDA 1000 İZLEYİCİ'

Gelincik isimli oyunu izlemek için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ne gelen tiyatro severler, yoğun ilgi nedeniyle oyunu izleyebilecek bir yer bulma konusunda oldukça zorlandı. Birçok tiyatro sever 2 perdelik komediyi merdivenlerde izlemek zorunda kaldı. Bir çok tiyatro severin ayakta izlemek zorunda kaldığı oyun, beklenenden daha fazla ilgi gördü.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 09:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?