5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Gençler sınavda terledi

GENÇLER UÇAK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ İÇİN DÜZENLENEN SINAVDA TERLEDİLER

Nevşehir'de İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü , THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen ve 120 kişinin eğitileceği istihdam garantili Uçak Teknisyenliği Kursu için yapılan başvuru 600'ü aşınca, kursiyerlerin belirlenmesi için sınav yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi'nin ana idari birimi konumundaki Paşa Konağı başta olmak üzere Gül Bahçe çok amaçlı salonu ve Bilgisayar Eğitim Yurdu'nda gerçekleştirilen sınavda,adaylara İngilizce,Genel Beceri ve Teknik Yetenek alanlarında toplam 100 soru yöneltildi.100 dakikalık süre ile soruları çözümleyen öğrencilerden başarılı olanlar daha sonra sözlü mülakata alınacaklar.

Bu sınavı da başarı ile geçen kursiyerlerden 120'sinin eğitimleri, EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, teorik olarak Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nda, uygulama bölümünde ise İstanbul'da THY Teknik A.Ş. atölyelerinde eğitimden geçirilecek.

Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programda adayların ayrıca iyi derecede İngilizce okuma/anlama yeterliliği kazanmaları da sağlanacak.

Programa başlamaya hak kazanan adaylar, program boyunca İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri yatırılacak. 6 aylık süreden sonra gerçekleştirilecek sınavda programı başarı ile bitiren adayların yüzde 50'si THY Teknik A.Ş.'de istihdam edilecek.

Uçak Bakım Teknisyenliği kursunun 1 Ekim 2010 tarihinde başlatılması planlanıyor.

GENÇLER UÇAK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ İÇİN DÜZENLENEN SINAVDA TERLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 15:48:01
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?