4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gökyüzüyle buluştular

NEVŞEHİR'DE DÜNYA UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Nevşehir'de TÜRKSAT ile Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji işbirliği ile gerçekleştirilen 2009 Astronomi Yılı ve Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve velileri teleskoplarla gökyüzünü gözlemledi.

Özel Altınyıldız Koleji'nde gerçekleştirilen 2009 Astronomi Yılı ve Dünya Uzay Haftası programı kapsamında, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynel Tunca, Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Küçük ve TÜRKSAT Kurumsal İletişim Müdürü Doç. Dr. Asım Balcı, öğrenci ve velilerine astronomi ve gökyüzü hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından ise kolej bahçesinde 20 amatör ve profesyonel teleskop yardımı ve uzmanlar eşliğinde öğrenciler ve velileri gökyüzünü gözlemleme imkanı buldu. Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'nın da katıldığı gözlem yaklaşık 3 saat sürdü.

Velilerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikler hakkında konuşan Özel Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci, "Etkinliğimizin amacı astronomiyi ve bilimi sevdirmek, öğrencileri gökbilime özendirmek, onlara bu alanda kapsamlı bilgiler vermek. Burada öğrenciler ve velileri teleskop uzmanları eşliğinde gökcisimlerini gözlüyorlar ve gördükleri hakkında çeşitli bilgiler alıyorlar" dedi.

NEVŞEHİR'DE DÜNYA UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
NEVŞEHİR'DE DÜNYA UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
NEVŞEHİR'DE DÜNYA UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
NEVŞEHİR'DE DÜNYA UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:09:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?