3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Gölette korkunç kaza!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, yapımı devam eden bir gölete iş makinesi düştü. İş makinesi içerisindeki 2 işçiden biri kurtarılırken, diğeri kayboldu.

Olay akşam saatlerinde, Avanos ilçesine bağlı Bozca köyü yakınlarında, Kızılırmak nehri üzerinde yapımı 2 yıldır süren Bayramhacılı Barajı altındaki Hasankale Göleti'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, göletin yapımında çalışan Hüseyin Karakuş (26) ve isminin Mustafa olduğu öğrenilen bir diğer işçinin üzerinde olduğu kepçe, toprak kayması üzerine gölete düştü. İşçilerden Hüseyin Karakuş, diğer işçiler tarafından kurtarılırken, işe yeni başladığı öğrenilen ve soy ismi henüz bilinmeyen Mustafa adlı işçi ise kayboldu.

Kaybolan işçiyi arama çalışmalarına Nevşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi katıldı. Yaklaşık 60 kişilik ekip gecenin ilerleyen saatlerinde kadar gölet içerisinde kaybolan işçiyi aradı. Saat 22.30 sularında ise hava muhalefeti nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.
Arama çalışmaları sabah erken saatlerde, Aksaray ve Kayseri illerinden gelecek olan ekipler ile birlikte yeniden başlatılacak.

Olayla ilgili Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 09:25:08
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 09:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?