4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gomeda Vadisi'ne turist ilgisi

GOMEDA VADİSİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Gomeda Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da, vadilerin bölge turizmi için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Özellikle beldelerinde bulunan Gome Vadisi'nin bugüne kadar yeterince tanıtılamadığı için turizmden hak ettiği payı alamadığını ifade eden Ak, bundan sonraki dönemde vadinin tanıtımı için yeni projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

Ak, "Gomeda Vadisi Kapadokya bölgesi genelinde en önemli tarihi kiliseleri, yer altı şehirleri ve güvercinlikler yörenin özgünlüğünü dile getiriyor. Gomeda Vadisi bu özellikleriyle turizm merkezi olarak göz önüne çıkıyor. Mustafapaşa yüzyıllar boyunca farklı din, dil ve kültüre sahip kendine özgü doğal ve tarihsel değerlere sahip uygarlıklara ev sahipliği yapmış, inanç ve hoş görü merkezidir. 9 Kilometrelik bir parkuru bulunan Gomeda Vadisi yer altı şehri, güvercinlikleri ve 4 farklı kilisesi ile Kapadokya turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Mustafapaşa belediyesi olarak Gomeda Vadisi'nin tanıtımı ve turizme kazandırılması için çalışmalarımıza Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile birlikte başladık. " dedi.

GOMEDA VADİSİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
GOMEDA VADİSİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:39:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.117.xxx Tarih : 25.03.2010 08:41:44

sn.Başkan sizlere kolay gelsin,vadiiinin tanıtımıı sadece ve sadece sizlerle olsaa? turizm bakanııı nerede ören gelirleri var oraların standında boy gösteriyor ,malesef vadiii gelirii,göreme gibii olsa idiiii bakan  her hafta sonu konuğunuz olur vadiyi tanıtırdıı size başarılar dileriim iktidar size desteğiii vermediiğiii belli oluyorr helekiii  CAPPADOCIA MESLEK YÜKSEK OKULU kasabanıza gelmiş getirenlere,emeği geçenlere çok teşekkür ederim,değilse sadece ve sadece tanıtım sizlerle olmuyor? ilimizde sadece 2 kasabanın tanıtımı yapılıyor standlarda bakan hiç yakışık almıyor?CAPPADOCIA BİR BÜTÜNDÜR? değilmi ama nerede gelir var tabiii '' pamuk şekeri '' bakan o kasabanın  reklamını fuarlarda tanıtıyor, siz en kısa zamanda iktidar partisinden istifa edinde anlasınlar destek nasıl olurmuuş? değilse bu şartlarda siziin halka vaaadleriniz imkansııız SİNESOS güzellikleri,tarihi,doğası,tanıtmadıysa??çoooook üzücüüü??