4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Göreme fuarda tanıtılıyor

GÖREME TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI2NDA TANITILIYOR

Uluslar arası Travel Turkey İzmir 2009 Fuarında Göreme Belediyesi açtığı stant ile ziyaretçilerine tanıtılıyor.

Tarihi 70 yıla dayanan İzmir Fuarı bu defa kapılarını turizmcilere açtı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar stantları başında yörelerini ve yörelerinin özelliklerini fuara gelen ziyaretçilere tanıtıyor. Türkiye'nin her bölgesinden farklı yörelerin katıldığı Travel Turkey Fuarı İzmirlilerin ve yabancıların akınına uğruyor.

Göreme Belediyesi stantı da fuar da en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer alıyor. Göreme'nin simgesi durumunda ki Roma Kalesinin büyük boy maketi fuara gelen ziyaretçilerin dikkatini topluyor. Stantta gelen ziyaretçilere Göreme Belediyesi'nin hazırladığı hediye çantalar dağıtılıyor. Göreme'nin kartpostallarla anlatıldığı çalışmalar, tanıtım CD'leri, broşürler, kabak çekirdeği ve üzümün yer aldığı hediye çantaları ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz yaptığı değerlendirme de fuarın bölge için çok faydalı olduğunu ve bu tür etkinliklerin turizme taze kan pompalayacağını söyledi. Durmaz, bu tür uluslar arası fuarların çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek, Kapadokya bölgesinin tanıtmak için çalışmalarına durmadan devam edeceklerini kaydetti.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir'de İzmir fuarının turizme önemli katkıları olacağını düşündüğünü dile getirdi. Demir sadece turizme yönelik olan fuarların bölgeye olan ilgiyi daha da artıracağını ifade ederek, yapılan her tanıtımın turizme ciddi ölçüde olumlu etkileri olduğunu söyledi. Demir ayrıca Şubat ayında İstanbul'da yapılacak olan fuara da katılacaklarını belirtti. Fuar 13 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

GÖREME TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI2NDA TANITILIYOR
GÖREME TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI2NDA TANITILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:53:02
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?