3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Göreme hedef büyüttü

Turizm sezonunun açılmasının ardından Nevşehir’e bağlı Göreme Kasabası 2012 yılında birlik ve beraberlik sayesinde turizmden büyük bir artış bekliyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yaptığı açıklamada bu yıl geçen yıla oran ile turist sayımızda belli bir artış olacağına inanıyorum dedi.

Cingil, “Turizm sezonun açılmasıyla birlikte özellikle konaklama ile ilgili çalışmalarımız bu yıl tamamladı. Şu an itibarıyla Göreme’de butik otel tarzında 2 Bin 500 yatak kapasitesine ulaştık. Bu yıl turizmde ev yemeklerinin ön plana çıkaracağız. Bizlerin her yıl düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu ev yemekleri yarışması bunun en büyük göstergesidir. Bizler kültürel değerlerimizi gelen misafirlerimize en güzel şekilde yaşatmak için çalışacağız. Şu anda Göreme Kasabası’nda birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Yatırımcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız hep birlikte Göreme Kasabasını yükselen bir değer yapmanın peşindeyiz. Yine bölgemizde hepinizin bildiği üzere balon sektörü de oldukça fazla bir turist çekiyor. Bu unsurlar birleştiği takdirde bizler geçen yıl yakalamış olduğumuz turist sayınının fazlasını bu yıl elde etmiş olacağız.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2012 Cumartesi 14:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?