4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Göreme turizmde marka olacak

Peribacaları ve kayadan oyma butik otelleri ile ünlü Göreme beldesinin AK Partili yeni belediye başkanı Nuri Cingil, beldelerini Türkiye'nin en önemli turizm markalarından biri haline getireceklerini söyledi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, doğa harikası peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri ve kayadan oyma konaklama tesisleri ile Göreme'nin Kapadokya bölgesi içerisinde farklı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kapadokya bölgesine gelen turistlerin bölgede en çok beldelerinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret ettiklerini ve bu özelliği ile Göreme'nin Kapadokya'da turizm lokomotifi olduğunu kaydeden Cingil, bölgeye daha fazla turist çekebilmek amacıyla önümüzdeki günlerden itibaren çeşitli projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Nuri Cingil, "Göreme, Kapadokya'nın kalbi. Kapadokya'nın kalp atışları Göreme'de başlıyor. Göreme'nin mevcut değerleri ile birlikte hem Kapadokya içerisinde hem de Türk turizmi içerisinde hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız. Özellikle tanıtım konusunda ciddi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Göreme'yi tüm dünyaya öyle bir tanıtacağız ki Türkiye'ye gelen turistlerin büyük bölümü Göreme'yi görmek için Kapadokya bölgesine gelecek" dedi.

Belediye başkanlığı görevine seçilmeden önce uzun yıllar turizm sektöründe görev yaptığı için beldelerinin gerek turizm gerekse de alt yapı konusunda eksikliklerini çok iyi bildiğini ifade eden Nuri Cingil, Göreme'nin bugüne kadar hak ettiği yere gelemediğini belirtti. Göreme'de bulunan tarihi ve doğal güzelliklerinin dünyanın başka hiçbir ülkesinde bulunmadığını ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Cingil, "Burası bir kültür mozaiği. Buradaki doğal güzelliklerinin, tarihi yapıların yanı sıra burada çok farklı ülkelerden insanlar yaşıyor. Henüz turizm sezonunu açmamamıza rağmen burayı günlük yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu değerlerin önemini iyi kavrayarak, halkımızın ve bölge turizmcilerimizde desteği ile Göreme'yi dünyada bir turizm markası haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 13:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?