4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Görme engelliler rapido öğreniyor

GÖRME ENGELLİLER İÇİN RAPİDO KURSU

Nevşehir'de görme engelliler için rapido kursu açılacağı bildirldi. 3 ay süre ile devam edecek olan kursa 20 görme engelli genç katılacak.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Başkanı Erol Mutlu yaptığı açıklamada, görme engellileri topluma kazandırmak ve meslek edinmeleri için bu güne kadar bağlama, kabartma Kuran-ı Kerim okuma ve yabancı dil kurslarının yanı sıra İŞKUR ile işbirliği halinde bilgisayar kullanım kursu açtıklarını söyledi. Açılan bu kurslara görme engellilerin büyük ilgi gösterdiklerini ve kurslar sayesinde bir çok üyelerinin meslek sahibi olduklarını kaydeden Mutlu, şimdi de rapido kursu açacaklarını kaydetti.İŞKUR ile işbirliği halinde 03 Ocak 2010 tarihinde açılacak ve 80 gün süre ile devam edecek olan kursa 10 görme engellinin katılacağını ifade eden Mutlu, kursiyerlerin kurs süresince geldikleri her gün için 15 TL ücret alacaklarını açıkladı.

GÖRBİR Başkanı Erol Mutlu, "Biz görme engellilerin de bir şeyler yapabileceklerini topluma göstermek onları topluma kazandırmak istiyoruz. Bu konuda derneğimize diğer sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yerel yöneticilerimizin büyük bir desteği var.Önümüzdeki yıllarda daha farklı kurslar açarak üyelerimizi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:35:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 14:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?