3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Görme engellilere bilgisayar kursu

Nevşehir'de görme engelli vatandaşlara yönelik olarak bilgisayar kursu açıldı.

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) ve İŞ-KUR işbirliğinde görme engelli vatandaşlara yönelik bilgisayar ve internet kullanımı kursu açıldı. GÖR-BİR dernek binasında 2 ayrı grup halinde açılan kursa 6 bayan ve 4 erkek katılıyor.

Bilgisayar Öğretmenleri Erol Kılıç ve Mehmet Ali Çoşkun nezaretinde 5 ay süre ile, Jaws adı verilen ekran okuyucu program sayesinde ekrandaki her hareketi sesli olarak duyan görme engelliler Windovs, Word, Excel ve Power Point gibi programların yanı sıra internet kullanımını öğrenecekler. Kurs sonrasında başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Sertifikası verilecek.

GÖR-BİR Başkanı Erol Mutlu, daha önce Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR işbirliği ile düzenlenen kurslarda bu güne kadar 60 üyelerine bilgisayar ve internet kullanımını öğrettiklerini söyledi. Kurslar sayesinde görme engelli üyelerinin iş bulma olanağı sağladığına dikkat çeken Mutlu, ileri ki dönemlerde bu tür kursları düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?