4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Görme engellilere kabartma Kuran

Nevşehir'de görme engelli gençler için kabartma Kuran-ı Kerim okuma kursu düzenleniyor.

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim kursuna, görme engelli 5 genç katılıyor. Usta Öğretici Fatih Damar tarafından verilen ve 3 ay süre ile devam edecek olan kursta başarılı olanlar, sertifika almaya hak kazanacak.

GÖRBİR Başkanı Erol Mutlu, derneklerine Nevşehir Müftülüğü ve dernek genel merkezi tarafından daha önce 3 cilt kabartma Kuran-ı Kerim hediye edildiğini ve bu sayede bu kursları düzenlediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl açtıkları kurslarda bugüne kadar 10 görme engelli gencin Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrendiğini ifade eden Mutlu, "Görme engelli gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri amacıyla sürekli yeni kurslar düzenliyoruz. Gelen istekler doğrultusunda, halen devam eden bilgisayar kursuna ek olarak bu kursu açtık. 3 ay sürecek olan kurs sonrasında 4 gencimiz daha Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrenmiş olacak" dedi.

Kendisinin daha önce açılan kurslara katılarak kabartma Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini ve şimdi diğer görme engellilere bunu öğretme çabasında olduğunu belirten Fatih Damar ise, "Bizler de imkan verildiği takdirde diğer normal insanlar gibi birçok şeyi öğrenebiliyor ve yapabiliyoruz. Bu konuda derneğimizin bize önemli bir katkısı var. Bu dernek ile birlikte hem aramızdaki kaynaşmayı artırıyor hem de kendimizi geliştirebiliyoruz" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:53:58
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 14:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?