5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Görüntü kirliliğine son!

UÇHİSAR'DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde, elektrik tellerinin yeraltına alınacağı bildirildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan kasabalarında, elektrik direklerinin görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Süslü, elektrik tellerinin yer altına alınması yönünde yaptıkları çalışmalar neticesinde, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Fonu'ndan 2010 yılı yatırımlarına ek olarak Ağustos ayında çıkartılan bütçeyle, Uçhisar beldesinde aydınlatma ve elektrik tellerinin Medaş Nevşehir İşletme Müdürlüğü ekibi tarafından yer altına alınacağını kaydetti.

Süslü, " Alçak Gerilim-Yüksek Gerilim elektrik şebekesinin bir kısmı olan; Fatih Caddesi, Hacı Alibey Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Atatürk Bulvarı, Park Sokak, Turgut Özal Caddesi ve Belediye Meydanı'nda yer altı şebekesi olarak tesis ediliyor. Enerjinin daha kaliteli, güvenilir ve kesintisiz olması için yapılan bu çalışma 8 bin 200 m.' lik bir mesafede gerçekleştirilecek. Proje ve keşif miktarı yaklaşık 750 Bin TL. olan yer altı şebeke tesislerinin özellikle turizm açısından değerlendirilmesi de önem arz ediyor. Proje, yılsonu itibariyle tamamlanacak." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:52:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?